Aktualizacja
-
Zbyszek_z2
Aktualizacja
Pobrałem najnowszą aktualizację i nie można uruchomić programu. Pojawia się okienko z informacją :
" Exception EOleSysError in module Pity2012NG.exe at 000B0421. Błąd dostępu do rejestru OLE"
Co z tym zrobić ?
" Exception EOleSysError in module Pity2012NG.exe at 000B0421. Błąd dostępu do rejestru OLE"
Co z tym zrobić ?
Re: Aktualizacja
Potwierdzam. U mnie również błąd przy uruchomieniu na Windows 8. Czy gdzieś jest do pobrania starsza wersja? Mam na dzis kilkanaście PITów do zrobienia
-
Zbyszek_z2
Jedyne co mi przyszło sensownego do głowy to przywrócić system. Pomogło. Oczywiście nie instaluję najnowszej aktualizacji.
Nie pomaga nawet pełna reinstalacja programu. Pozostaje tylko powrót do poprzedniej wersji:(
MAM TEN SAM PROBLEM ,ALE JAK POWRÓCIĆ DO POPRZEDNIEJ WERSJI? NIE ZNAM SIĘ NA KOMPUTERACH,PROSZĘ POMÓŻCIE
Panie Zbyszku jak Pan przywracał system,może to śmieszne ,ale naprawdę nie mam pojęcia,chyba że będę miała wskazówki.
-
Zbyszek_z2
Używam WIN 7 w innych systemach może się to minimalnie różnić.
Należy otworzyć Start --> Panel Sterowania --> System --> Ochrona Systemu --> Przywracanie Systemu.
Proszę pamiętać, że wszystkie programy , które zostały zainstalowane po dacie przywracania systemu zostaną usunięte. Dane np. arkusze, pliki word itp nie.
Należy otworzyć Start --> Panel Sterowania --> System --> Ochrona Systemu --> Przywracanie Systemu.
Proszę pamiętać, że wszystkie programy , które zostały zainstalowane po dacie przywracania systemu zostaną usunięte. Dane np. arkusze, pliki word itp nie.
U mnie ten sam błąd (WIN7 64bit) podczas startu wersji 1.4.5.3 (po aktualizacji).
Exception EOleSysError in module Pity2012NG.exe at 000B0421. Błąd dostępu do rejestru OLE
Pomogło uruchomienie programu z uprawnieniami administratora (prawy klawisz myszy na ikonie programu i "Uruchom jako Administrator")
Jednakże nie działa moduł wysyłania deklaracji do urzędu:
*PIT37 wysłany dzien wczesniej: - Wystapil blad "" w czasie odczytywania numeru statusu!
*Przy probie ponownej wysylki PIT37: - Access violation at address 05286ABC. Write of address 05286ABC
Mam nadzieje że pomoc techniczna juz pracuje nad rozwiazaniem tych problemow.
Pozdrawiam, Pawel
Exception EOleSysError in module Pity2012NG.exe at 000B0421. Błąd dostępu do rejestru OLE
Pomogło uruchomienie programu z uprawnieniami administratora (prawy klawisz myszy na ikonie programu i "Uruchom jako Administrator")
Jednakże nie działa moduł wysyłania deklaracji do urzędu:
*PIT37 wysłany dzien wczesniej: - Wystapil blad "" w czasie odczytywania numeru statusu!
*Przy probie ponownej wysylki PIT37: - Access violation at address 05286ABC. Write of address 05286ABC
Mam nadzieje że pomoc techniczna juz pracuje nad rozwiazaniem tych problemow.
Pozdrawiam, Pawel
Poprawię ale za parę godzin. Teraz wystarczy uruchomić program jako administrator - prawy przycisk myszki i z menu wybrać "uruchom jako administrator".
Testowałem na Win. 7 prof, a tam nie ma takiego problemu tylko na home :(
Testowałem na Win. 7 prof, a tam nie ma takiego problemu tylko na home :(
-
Zbyszek_z2
Proszę o informację o dokonanej naprawie w wątku.