Drogą elektroniczną wysłałem PIT-37.
W załączniku PIT-O nie wpisałem pesla córki i jej danych. e-deklaracje przyjęły PIT bez problemu i został wysłany.
Chcę wysłać ponownie z poprawionymi danymi. Czy tak można, czy teraz muszę czekać na decyzję Urzędu Skarbowego, co Oni z tym błędem zrobią?
PIT-37 + PIT-O - wysłany z błędem
Re: PIT-37 + PIT-O - wysłany z błędem
wyślij od razu korektę. Jako powód wpisz, że zapomniałeś wypełnić część E załącznika PIT/O i po problemie ;)
a tak btw gdybyś używał naszego to program nie pozwoliłby Ci wysłać takiego zeznania. Od razu by Ci zaalarmował, że nie wypełniłeś tej części.
Także zapomnij o tamtym programie i przerzuć się na jasną strone mocy ;)
a tak btw gdybyś używał naszego to program nie pozwoliłby Ci wysłać takiego zeznania. Od razu by Ci zaalarmował, że nie wypełniłeś tej części.
Także zapomnij o tamtym programie i przerzuć się na jasną strone mocy ;)
Bardzo się zdziwiłem, że mogłem wysłać i wysłałem z błędem.
Poprawiłem i wysłałem ponownie.
Zobaczę, co będzie.
Poprawiłem i wysłałem ponownie.
Zobaczę, co będzie.
nic nie będzie ;)
Korekty możesz składać w ciągu 5 lat od złożenia zeznania. Nie ma limitu korekt ;)
Gdyby US wzywał na kontrolę z takich powodów jak Twój to by nie miał czasu się po tyłku podrapać. ;)
Korekty możesz składać w ciągu 5 lat od złożenia zeznania. Nie ma limitu korekt ;)
Gdyby US wzywał na kontrolę z takich powodów jak Twój to by nie miał czasu się po tyłku podrapać. ;)