wymiana dowodu osobistego

makserwus

wymiana dowodu osobistego

Post autor: makserwus »

wymieniłam dowód osobisty, podlegam ewidencji PESEL, to jak mam poinformować urząd skarbowy o tej wymianie i nr dowodu, dzięki za odp.

Wirus
Kontakt:

Re: wymiana dowodu osobistego

Post autor: Wirus »

od 01.01.2012 nie trzeba zgłaszać zmiany. Urzędy same między sobą wymienia się informacjami.

makserwus

Post autor: makserwus »

Dzięki, pozdrawiam:)

Wirus
Kontakt:

Post autor: Wirus »

podepne się pod temat bo cieżko mi znaleźć informację na ten temat.

Mam osobe prowadząca działalność gospodarcza z kartą przychodów i rozchodów. Jest to spółka cywilna. Prowadzi ją razem ze wspólnikiem

Dowód osobisty stracił ważność i wyrobiła sobie nowy. Wiem, że osoby fizyczne nieprowadzące działalności nie muszą już składać nip-3 bo go nie ma ale jak to wygląda z osobami prowadzącymi działalność. Znalazłem jakiś NIP-7 który chyba by tutaj pasował ale czy trzeba go składać?

Czy muszą składac jakiś NIP czy wystarczy że zaktualizują sami wpis w CEIDEGu?

wla.gle

Post autor: wla.gle »

Dzień dobry!.
Jeżeli podlegają rejestracji działalności CEIDG to prawdopodobnie muszą złożyć wniosek CEIDG-1
z odpowiednimi załącznikami /jeżeli załącznik będzie potrzeby/.

......Przedsiębiorcy wpisani w CEIDG dokonują aktualizacji danych, także nieobjętych wpisem, za pośrednictwem tej ewidencji. Jako zgłoszenie aktualizacyjne składają wniosek CEIDG-1......

...Pozostali podatnicy, których identyfikatorem podatkowym jest NIP, zgłoszenia aktualizacyjne składają na formularzu NIP-7. Dotyczy to osób fizycznych niewpisanych do CEIDG, ale prowadzących działalność gospodarczą lub podlegających zarejestrowaniu jako podatnicy VAT. W tej grupie znajdują się również ci, którzy nie mają własnych firm, ale należą do płatników podatków, płatników składek ZUS albo nieobjętych rejestrem PESEL. Zgłoszenie aktualizacyjne składają w urzędzie skarbowym lub wysyłają na jego adres...

Linki do stron:
http://www.podatki.egospodarka.pl/80424 ... ,65,1.html

http://www.bip.kalisz.pl/poradnik/karta/157.html
Może wystarczy ??.
AHOJ!.

Zablokowany