Sposób na usprawnienie pobierania UPO
Sposób na usprawnienie pobierania UPO
Witam,
zamiast kopiowania nru referencyjnego do schowka można zrobić bezpośredni odnośnik:
http://www.e-deklaracje.gov.pl/files/pd ... pdf?nrref=[nr referencyjny]
pozdrawiam serdecznie Twórców aplikacji
zamiast kopiowania nru referencyjnego do schowka można zrobić bezpośredni odnośnik:
http://www.e-deklaracje.gov.pl/files/pd ... pdf?nrref=[nr referencyjny]
pozdrawiam serdecznie Twórców aplikacji
Re: Sposób na usprawnienie pobierania UPO
Spróbuję. Ale mam jeszcze inny pomysł na usprawnienie aby drukować UPO bezpośrednio z programu.
M.K. napisał(a) :
> Spróbuję. Ale mam jeszcze inny pomysł na usprawnienie aby drukować UPO
> bezpośrednio z programu.
Byłoby świetnie, ale gdyby jeszcze dodatkowo pod dokumentem UPO można było nadrukować nazwisko i imię podatnika oraz okres za jaki składane jest zeznanie (jest taka funkcjonalność w Optimie Comarch'u). Tych danych na oryginalnym UPO nie ma, a wiadomo, że łatwiej podatnika zidentyfikować po nazwisku niż NIP/PESEL
> Spróbuję. Ale mam jeszcze inny pomysł na usprawnienie aby drukować UPO
> bezpośrednio z programu.
Byłoby świetnie, ale gdyby jeszcze dodatkowo pod dokumentem UPO można było nadrukować nazwisko i imię podatnika oraz okres za jaki składane jest zeznanie (jest taka funkcjonalność w Optimie Comarch'u). Tych danych na oryginalnym UPO nie ma, a wiadomo, że łatwiej podatnika zidentyfikować po nazwisku niż NIP/PESEL
Czy Optima drukuje znaczek e-Deklaracji?
Tak Optima drukuje identyczne UPO jak ze strony MF zarówno treść jak i znaki graficzne, może tylko krój czcionki jest trochę inny, a ponadto pod ramką potwierdzenia drukuje nazwę podatnika, rodzaj złożonej deklaracji i nazwę programu, z którego wydrukowano UPO. Dołączyłbym pdf do posta ale nie wiem jak. Ewentualnie mogę przesłać na mail
Pozdrawiam
St.S.
Pozdrawiam
St.S.
Te dane wystarczą. Dziękuję.
Dołączyłem do programu. Teraz jest do wyboru UPO wewnętrzne lub UPO ze strony MF.
Witam,
Może mi ktoś powiedzieć jak kolega "arturrat" wyciągną nazwę zmiennej z formularza?
"nrref"
Może mi ktoś powiedzieć jak kolega "arturrat" wyciągną nazwę zmiennej z formularza?
"nrref"
U mnie nie działa taki ....?nrref zapis, nawet na IE.
U mnie działa ale tylko na tym dokumencie z linku. Natomiast UOP na stronie MF już w ten sposób nie działa. Może jest inna nazwa zmiennej.