Pit 11
Pit 11
Prosze mi wyjasnic pracodawca wypełnia mi Pit 11 ,za 2012r, 9 miesiecy od Stycznia do wrzesnia , moje brutto kazdego miesiaca nie przekraczała 2600 zł włacznie z innymi kosztami,wiec czyli kwota 2600 x 9= 23.400 zł a na moim pit11 pracodawca naliczył az 35 000 zł .Czy mogłby mi ktos napisac dlaczego zawyzył moj przychod i gdzie moge raz jeszcze sprawdzic prywatnie,posiadam wszystkie kwity z kazdego miesiaca czy faktycznie pracodawca dobrze naliczył mi przychod .Z gory dziekuje prosze o własciwe odpowiedzi.Pozdrawiam
Re: Pit 11
to jeżeli masz kwity z każdego miesiąca to najlepiej zamiast pisać tutaj iść do pracodawcy po wyjaśnienie. Może się pomylił i wpisał na Twoim picie 11 dochód innego pracownika. Może dostałeś w 2012 od niego jakieś dodatkowe dochody typu np. Jubileusz, premia świąteczna, odprawa itp.
Wizyta lub telefon do pracodawcy powinna rozwiać Twoje wątpliwości.
Wizyta lub telefon do pracodawcy powinna rozwiać Twoje wątpliwości.
ok tez tak myslałem lecz to jest odpowiedzialnosc prawna pracodawcy wiec takie mylne wpisy nie mogło miec miejsca co by było jak bym nie sprawdził osobiscie i wysłał wypełniony Pit37 ,potem koszmar ale dzieki i pozdrawiam
pit 11 również ma możliwość korekty ;)
Błądzić jest rzeczą ludzką... ;)
Błądzić jest rzeczą ludzką... ;)