koszty uzyskania przychodu dla kobiety w ciazy
-
robeo
koszty uzyskania przychodu dla kobiety w ciazy
witam. chialbym się upewnić czy mam racje bo nie jestem żadnym znawca. w picie 11 mojej zony wpisano koszty uzyskania przychodu 445 zl co oznacza ze policzone zostały za cztery miesiące. zona od mniej więcej polowy miesiąca grudnia 2008 przeszła na zwolnienie lekarskie z powodu ciąży. na zwolnieniu pozostała do końca ciąży czyli 28 czerwca 2009 r. po urodzeniu dziecka zona przeszła na macierzyńskie które trwało do 25 grudnia 2009.następnym krokiem było wykorzystanie zaległego urlopu gdzie koniec urlopu wskakiwał na 2010r oraz urlop wychowawczy. podsumowując w 2009 r zona niebyła w pracy nie licząc urlopu wypoczynkowego. w picie napisano przychód poniżej 20 tys, koszty uzyskania przychodu 445 zl oraz zaliczkę 2450, ubezpieczenia spol. - 205,64 i ubezpiecz zdrowotne 321, 52. wydaje mi się ze koszty uzyskania przychodu w tym wypadku powinny być równe zero. jednym słowem chyba księgowa się walnęła. proszę o wytłumaczenie mi czy dobrze myślę. lub o wyprowadzenie mnie z błędu
Re: koszty uzyskania przychodu dla kobiety w ciazy
Na mój gust żonie policzono kup za m-ce I-III oraz XII.
Na początku roku miała wypłacane wynagrodzenie chorobowe od którego kup są należne a w grudniu miała wynagrodzenie za urlop wypoczynkowy - tak więc moim zdaniem koszty są ok.
Nie sugeruj się tym, że ma wykazane koszty a nie pracowała w tych miesiącach - zgodnie z ustawą , kup są należne w związku z otrzymaniem wynagrodzenia /również chorobowego/, od zasiłków kup się nie uwzględnia.
Na początku roku miała wypłacane wynagrodzenie chorobowe od którego kup są należne a w grudniu miała wynagrodzenie za urlop wypoczynkowy - tak więc moim zdaniem koszty są ok.
Nie sugeruj się tym, że ma wykazane koszty a nie pracowała w tych miesiącach - zgodnie z ustawą , kup są należne w związku z otrzymaniem wynagrodzenia /również chorobowego/, od zasiłków kup się nie uwzględnia.