UPO - drukowanie programem pity 2012

wla.gle

UPO - drukowanie programem pity 2012

Post autor: wla.gle »

Dzień dobry.
Mam problem z drukowaniem upo programem własnym pity 2012.
Zauważone nieprawidłowości :
- Ministerstwo Finansów
- Identyfikator podatkowy podmiotu występującego jako
drugi na dokumencie drukuje mnie w pozycji "Identyfikator podatkowy podmiotu występującego jako
pierwszy na dokumencie"
- natomiast "Identyfikator podatkowy podmiotu występującego jako
pierwszy na dokumencie" nie drukuje w ogóle.

Czy to może być błąd u mnie? Jak to wygląda u innych?.
Drukowałem upo z już wysłanego pit-37 do którego uzyskałem prawidłowo wydrukowane upo ze strony
e-deklaracje.
Bardzo proszę o - odpowiedź.
Ahoj!.

Ares

Re: UPO - drukowanie programem pity 2012

Post autor: Ares »

Potwierdzam, brak 'polskich' liter oraz identyfikator drugiego podmiotu jest na miejscu pierwszego a pierwszego nie ma wcale. Bardzo dobre jest umieszczenie dodatkowych informacji o podatniku i zeznaniu, których brak jest w potwierdzeniu ze str. MF (też te dane drukują się bez polskich znaków). Mam jeszczę uwagę techniczna do wydruku UPO. Gdy wydruk formularzy jest ustawiony na nadruk oryginalnych formularzy, to i wydruk UPO też chce drukować tylko dane więc trzeba 'zahaczyć' wszystkie warstwy druku. Drukując potem deklarację na oryginale ponownie trzeba 'odhaczyć' tło,rysunek, opisy pól i tak na zmianę. proponował bym na stałę 'zahaczyć' pełny wydruk UPO gdyż nie ma oryginalnych formularzy do nadruku.

M.K.

Post autor: M.K. »

Poprawiłem, proszę sprawdzić na prawdziwych danych. Dopóki nie wyślę swojego zeznania mogę jedynie sprawdzać na bramce testowej.

Ares

Nowa wersja pobiera już prawidłowo dane obu podatników do UPO, ale dalej są 'krzaczki' zamiast polskich znaków. No i to ciągłe 'zahaczanie' dla UPO i 'odhaczanie' dla nadruku oryginałów warstw wydruku....:(

M.K.

Post autor: M.K. »

Krzaczki będę mógł poprawić najwcześniej za tydzień :(
Ale co z tym odhaczaniem ? Tego nie rozumiem. Nie pamięta ustawień dla UPO?

Ares

Pamięta ustawienia wydruku, ale po zahaczeniu wszystkich warstw do wydruku UPO program zapamiętuje to już dla wszystkich druków, tak że chcąc drukować na oryginałach należy ponownie odhaczyć tło, rysunek, opisy pól bo program proponuje pełny wydruk. Po nadruku na oryginale, przy kolejnym wydruku UPO należy ponownie zahaczyć wszystkie warstwy bo program zapamiętał ustawienia z nadruku na oryginale i tak w kółko. Myślę, że dobrze by było by program pamiętał ustawienia wydruku dla każdego druku i załącznika oraz UPO osobno tak jak to miało miejsce w 'starym module wydruku', którego jedyną wadą był brak możliwości tworzenia własnych korekt wydruku.

Pomoc Techniczna IPS

Post autor: Pomoc Techniczna IPS »

Proponuje utworzyć nowy profil drukowania na tą samą drukarkę.
Wybieramy później odpowiedni profil, jeden dla nadruku i drugi dla UPO.

Czarek

Post autor: Czarek »

Czyli chodzi o to, żeby zapamiętywał ustawienia wydruku: oddzielnie PIT-xxx, a oddzielnie UPO.

Ale są przecież profile wydruku.
Ja mam stworzone takie profile dla każdego formularza oddzielnie, lub też dla kilku razem.
Są też takie zaznaczenia czy chcesz zastosować wprowadzone ustawienia na wszystkich stronach danego zestawu formularzy, czy też do każdego formularza w zestawie oddzielnie.

Zablokowany