Witam!
Próbuję wysłać PIT-a 28. Właściwy US - Piaseczno. W zeszłym roku PIT 28 nie był składany tą drogą, ale był wysyłany elektronicznie PIT 37.
Problemy:
1, program nie rozpoznaje Urzędu Skarbowego, chociaż na liście Piaseczno występuje tylko raz, a nazwa US jest prawidłowo wpisana w formularzu: PIASECZNO. Za każdym razem muszę szukać go na liście US.
2. Pomimo wpisywania właściwych kwot zarówno z zeszłorocznego PIT 28 poz. 42 jak i PIT 37 poz. 87, dostaję następujący komunikat:
Zainicjowano odczytywanie statusu dokumentu 4390b49a479ea9bd6b33000aa42eb13b z systemu e-Deklaracje danych zeznania: PIT-28(16)(za 2012)
Status informuje że wystąpiły błędy! Dane nie zostały przyjęte przez system e-Deklaracje.
Odczytany status danych:
Data i czas wysłania danych: 2013-01-16 14:33:42
Identyfikator danych: 4390b49a479ea9bd6b33000aa42eb13b
Numer statusu: 401
Opis statusu: Weryfikacja negatywna – dokument niezgodny ze schematem xsd [cvc-pattern-valid: Value '00000184512' is not facet-valid with respect to pattern '\d{10}' for type 'TNrKRS'.]
KONIEC odczytywania statusu z systemu e-Deklaracje danych zeznania: PIT-28(16)(za 2012)
KONIEC wysyłania danych zeznania: PIT-28(16)(za 2012) do systemu e-Deklaracje.
Co mam zrobić? Czy zdanie "dokument niezgodny ze schematem xsd" oznacza błąd w Państwa programie?
Dodam, że program ściągnąłem godzinę temu, a wiec jest najświeższy.
Pozdrawiam,
Bogdan Kuberacki.
Problem z wysyłką PIT 28
-
Pomoc Techniczna IPS
Re: Problem z wysyłką PIT 28
Zgodnie z informacją w raporcie:
"Opis statusu: Weryfikacja negatywna – dokument niezgodny ze schematem xsd [cvc-pattern-valid: Value '00000184512' is not facet-valid with respect to pattern '\d{10}' for type 'TNrKRS'.]"
Należy poprawić wprowadzony numer KRS.
Jedno zero za dużo pewnie.
"Opis statusu: Weryfikacja negatywna – dokument niezgodny ze schematem xsd [cvc-pattern-valid: Value '00000184512' is not facet-valid with respect to pattern '\d{10}' for type 'TNrKRS'.]"
Należy poprawić wprowadzony numer KRS.
Jedno zero za dużo pewnie.
Re: Problem z wysyłką PIT 28
Bardzo dziękuję za pomoc!
Formularz został złożony i przyjęty. Faktycznie było o jedno zero w KRS-ie za dużo. Skopiowałem nr KRS z ubiegłorocznego formularza, ale on był składany osobiście w US i nikt mi na to nie zwrócił uwagi.
Przy okazji nauczyłem się jak odczytywać komunikat o odrzuceniu wniosku. :)
Jeszcze raz dziękuję i serdecznie pozdrawiam!
Bogdan Kuberacki.
Formularz został złożony i przyjęty. Faktycznie było o jedno zero w KRS-ie za dużo. Skopiowałem nr KRS z ubiegłorocznego formularza, ale on był składany osobiście w US i nikt mi na to nie zwrócił uwagi.
Przy okazji nauczyłem się jak odczytywać komunikat o odrzuceniu wniosku. :)
Jeszcze raz dziękuję i serdecznie pozdrawiam!
Bogdan Kuberacki.