Pit 37 wysyłka przez internet
Pit 37 wysyłka przez internet
Jak wysłać rozliczenie pit 37 przez internet ?
W tym roku mam zamiar pierwszy raz spróbować :)
W tym roku mam zamiar pierwszy raz spróbować :)
Re: Pit 37 wysyłka przez internet
Wypełnić w programie PIT-37 z załącznikami do ew.odliczeń i wysłać, najlepiej bez podpisu. Do wysyłki trzeba jeszcze znać kwotę przychodu z poprzedniego roku.
Jestem ;zielony; :) poproszę dokładniej.
-
Po wypełnieniu i zapisaniu dokumentu wybieramy z menu "Plik\Wyślij\Zeznania do urzędu".
Pojawi się okno, w którym zaznaczamy dokument i naciskamy przycisk "Wyślij".
Po chwili pojawi się okno wyboru wysyłki z podpisem lub bez.
Jesli chcemy wysłać dane bez podpisu, to wprowadzamy w oknie kwotę z zeszłorocznego zeznania. Informacje o jaką kwotę chodzi mamy w polu poniżej.
Po wprowadzeniu kwoty naciskamy "Wyślij bez podpisu", pojawi się kreator wysyłki.
Naciskamy "Następny", zgodnie z kreatorem a na końcu "Wyślij".
Po wysłaniu danych w oknie "Wysyłanie zeznania do systemu e-Deklaracje" w polach
"Informacje o wysłanych danych" będzie widoczny identyfikator dokumentu, status i inne.
Status 302 oznacza, że dokument dotart (dokument wstępnie przetworzony) i czeka na weryfikacje.
Naciskamy "Ponownie sprawdz status" i gdy on jest 200 naciskamy "Wydrukuj UPO".
Zostanie otwarty dokument PDF w domyślnej przeglądarce internetowej, do którego wklejamy (CTRL+V) identyfikator dokumentu i drukujemy UPO.
Pojawi się okno, w którym zaznaczamy dokument i naciskamy przycisk "Wyślij".
Po chwili pojawi się okno wyboru wysyłki z podpisem lub bez.
Jesli chcemy wysłać dane bez podpisu, to wprowadzamy w oknie kwotę z zeszłorocznego zeznania. Informacje o jaką kwotę chodzi mamy w polu poniżej.
Po wprowadzeniu kwoty naciskamy "Wyślij bez podpisu", pojawi się kreator wysyłki.
Naciskamy "Następny", zgodnie z kreatorem a na końcu "Wyślij".
Po wysłaniu danych w oknie "Wysyłanie zeznania do systemu e-Deklaracje" w polach
"Informacje o wysłanych danych" będzie widoczny identyfikator dokumentu, status i inne.
Status 302 oznacza, że dokument dotart (dokument wstępnie przetworzony) i czeka na weryfikacje.
Naciskamy "Ponownie sprawdz status" i gdy on jest 200 naciskamy "Wydrukuj UPO".
Zostanie otwarty dokument PDF w domyślnej przeglądarce internetowej, do którego wklejamy (CTRL+V) identyfikator dokumentu i drukujemy UPO.
Bardzo dziękuję :)
Witam. Też jestem zielony co do wysyłki przez internet. Zacząłem wysyłać zgodnie z kreatorem i przerwałem i po sprawdzeniu czy dobrze wysyłam, wysłałem ponownie. Pojawił się status 301 i Id. Po powtórnym wciśnięciu kontynuuj pojawił się status 302 i inne ID. Czy to normalne i jak to odbierze serwer w US
Inne id? To niemożliwe. Zmienia się tylko status.
Teraz trzeba sprawdzić status za kilka godzin. Powinien zmienić się na 200 co oznacza, że został przyjęty.
Teraz trzeba sprawdzić status za kilka godzin. Powinien zmienić się na 200 co oznacza, że został przyjęty.
Czytałem o problemach z wysyłką i zapisałem, mam obydwa. Zapisałem też raport, w raporcie pierwszego ID nie zapisało pojawił się tylko w kreatorze (mogę przesłać, wraz z ID). Sprawdziłem teraz i status 200, więc chyba jest dobrze.
Proszę przesłać na adres pomocy technicznej.
jeśli wysłałam pit i mój status był 301? a ja wyłączyłam program to jak teraz mogę sprawdzić status?