Wysylka PIT-28

korczulas

Wysylka PIT-28

Post autor: korczulas »

Witam! Jak zwykle MF olalo podatnikow i dopiero dzis opublikowalo specyfikacje na potrzeby wysylki poprzez e-deklaracje.
Czy wysylka PIT-28 z programu to kwestia najblizszych dni czy raczej koniec miesiaca?

M.K.

Re: Wysylka PIT-28

Post autor: M.K. »

Kwestia kilku dni, a PIT-28 to nawet może jutro.

korczulas

Post autor: korczulas »

Wysylka PIT-28 dziala, dziekuje!

PS. Podobnie jak w roku poprzednim, sa problemy z danymi autoryzacyjnymi. Nie przechodzi zadna kombinacja ani NIP ani PESEL ani przychod z zadnego z wyslanych PITow rok temu.
Jedyna dzialajaca opcja to.... wpisanie 0 jako kwote dochodu do autoryzacji.

tomilee

Post autor: tomilee »

Rzeczywiście w zeszłym roku był taki problem i trwał około tygodnia. Natomiast w tym roku chyba coś się poprawiło, bo przed chwilą wysłałem PIT-28 bez problemu. Oczywiście nie wpisywałem w danych autoryzujących "0" tylko kwotę przychodu z zeszłego roku.

japimacho

Post autor: japimacho »

Ja dzisiaj rano przesłałem PITa bez żadnego problemu (autoryzacja poprzez kwotę przychodu). Tylko z wydrukiem UPO były małe problemy. Nie chciało drukować bezpośrednio z dokumentu (brak drukarki), musiałem zapisywać do pdfa i dopiero drukować.

Ares

Post autor: Ares »

korczulas napisał(a) :
> Wysylka PIT-28 dziala, dziekuje!
>
> PS. Podobnie jak w roku poprzednim, sa problemy z danymi autoryzacyjnymi.
> Nie przechodzi zadna kombinacja ani NIP ani PESEL ani przychod z zadnego z
> wyslanych PITow rok temu.
> Jedyna dzialajaca opcja to.... wpisanie 0 jako kwote dochodu do
> autoryzacji.
Tak, w ubiegłym roku był taki problem, w tym roku działa wszystko ok ale na 20szt. PIT-28, które wysłałem do tej pory w 1 przypadku był taki problem i z kwotą 0 PIT przeszedł, choć w ubiegłym roku kwota przychodu była różna o zera. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale ten podatnik w 2011 zaczął dopiero działalność i poprzednie zeznanie za 2011 podpisywane było kwotą za 2010 czyli zero i zeznanie przeszło. I w tym roku żadna kombinacja danych identyfikacyjnych nie pomogła, tylko kwota zero przychodów i pozostałe dane jak w ubiegłym roku

Zablokowany