status 102
Re: status 102
I już wiadomo. Na oficjalnej stronie MF:
http://www.e-deklaracje.gov.pl/index.ph ... ktualnosci
22.02.2010 r.,
Przerwa w dostępie do systemu!
Ministerstwo Finansów informuje, że nastąpiła awaria systemu e-deklaracje.
O usunięciu awarii poinformujemy Państwa w odrębnym komunikacie.
Przepraszamy za utrudnienia.
http://www.e-deklaracje.gov.pl/index.ph ... ktualnosci
22.02.2010 r.,
Przerwa w dostępie do systemu!
Ministerstwo Finansów informuje, że nastąpiła awaria systemu e-deklaracje.
O usunięciu awarii poinformujemy Państwa w odrębnym komunikacie.
Ja ponownie wysłałem i wszystko się dobrze skończyło.
1. Dostałem identyfikator.
2. Po ponownym sprawdzeniu statusu dostałem 200 (wysłane)
3. Wydrukowałem UPO.
1. Dostałem identyfikator.
2. Po ponownym sprawdzeniu statusu dostałem 200 (wysłane)
3. Wydrukowałem UPO.
> PANIE kONOPKA JEST PAN INFORMATYKIEM Z ZAWODU I CHYBA ZGODZI SIE PAN ZE MNĄ ŻE TO CO
> MF WPROWADZIŁO W POSTACI WYSYŁKI ZEZNAŃ DO JEDNEGO SERWERA TO JEST DUŻE OBCIĄŻENIE (...)
Nie znam struktury serwera e-Deklaracji. Trudno w takiej sytuacji się wypowiadać.
Nie wiem czy ma jedno czy wiele łącz, czy to jeden serwer czy wiele niezależnych?
Za jedno napewno mogę pochwalić M.F., że utworzyło system ogólnodostępny, czyli taki, że niezależne aplikacje mogą wysyłać do niego dane.
> MF WPROWADZIŁO W POSTACI WYSYŁKI ZEZNAŃ DO JEDNEGO SERWERA TO JEST DUŻE OBCIĄŻENIE (...)
Nie znam struktury serwera e-Deklaracji. Trudno w takiej sytuacji się wypowiadać.
Nie wiem czy ma jedno czy wiele łącz, czy to jeden serwer czy wiele niezależnych?
Za jedno napewno mogę pochwalić M.F., że utworzyło system ogólnodostępny, czyli taki, że niezależne aplikacje mogą wysyłać do niego dane.
22.02.2010 r.,
Koniec przerwy w dostępie do systemu!
Ministerstwo Finansów informuje, że awaria systemu e-deklaracje została usunięta.
System e-Deklaracje wznowił działanie.
Koniec przerwy w dostępie do systemu!
Ministerstwo Finansów informuje, że awaria systemu e-deklaracje została usunięta.
System e-Deklaracje wznowił działanie.
Działa na 102! ... wreszcie :-)
(tym razem to 102 jest z powiedzenia, a nie numer otrzymywanego statusu. Status jest 200 i to prawie natychmiast)
(tym razem to 102 jest z powiedzenia, a nie numer otrzymywanego statusu. Status jest 200 i to prawie natychmiast)
Dzisiaj już wszystko w porządku wysłałem jeszcze raz i dostałem status 200 i mogłem wydrukować UPO.
Nareszcie!!!
Nareszcie!!!
a u mnie nawet tryb testowy nie chce teraz przejść... poprzednio tryb testowy działał normalnie, a teraz nawet tutaj mam informację, że w systemie trwa sprawdzanie i żeby sprawdzić w ciągu 24 godz... więc nie wiem, czy w takim wypadku wysyłać normalnie...
jak ten system może działać skoro teraz podaje, że wystąpił nieznany błąd i nie może odczytać statusu... w taki sposób pewnie największe kolejki w urzędzie skarbowym i tag gwarantują szybsze załatwienie sprawy...