w 2010 odliczono na zakup aparatu sluchowego kwote w PIT-0
w 2011 otrzymana refundacje CZESCIOWA tej kwoty, w jakiej pozycji wykazac zwrot ?
Dzwonilam do US nie wiedzą :-)
kazali zrobić korekte za 2010 ale ja nie chce placic odsetek, bo na moment odliczenia nie wiedzialam czy dostane refundacje
Jak to teraz załatwić w PIT ?
Pozdrawiam,
Dorota
zwrot wydatlu rehabilitacyjnego
Re: zwrot wydatlu rehabilitacyjnego
"..kazali zrobić korekte za 2010 .."
No nie bardzo, bo dofinansowanie dopiero nastąpiło w 2011, po złożeniu zeznania.
Skoro odliczenie rehabilitacyjne dokonywane jest od dochodów, to ja bym chyba dopisała tę kwotę do dochodów w "inne źródła".
No nie bardzo, bo dofinansowanie dopiero nastąpiło w 2011, po złożeniu zeznania.
Skoro odliczenie rehabilitacyjne dokonywane jest od dochodów, to ja bym chyba dopisała tę kwotę do dochodów w "inne źródła".
a czy odjecie tej kwoty od ulgi rehab za 2011 tez byłoby dobrym rozwiązaniem ?
bo tak własnie zrobiłam, pomniejszyłam wydatki z tyt. ulgi rehab za 2011 o kwote refundacji , ktora otrzymalam w 2011 roku
Dorota
bo tak własnie zrobiłam, pomniejszyłam wydatki z tyt. ulgi rehab za 2011 o kwote refundacji , ktora otrzymalam w 2011 roku
Dorota
na jedno wyjdzie
Zapisz sobie to gdzieś, żeby pamiętać
Zapisz sobie to gdzieś, żeby pamiętać
tak, na jedno wyjdzie, ale ja też bym zrobiła jak proponuje marbarka /nasz urocza koleżanka :)) /
khm
khm
;-)
khm
;-)
Ale jak do "innych źródeł" to IMHO trzeba by na PIT-36 rozliczenie robić,bo był brak zaliczek :)