Dochody:Pit 11A z Zus (zasiłki z ubezpieczenia społecznego)
Pit-11 od pracodawcy polskiego delegującego pracownika do pracy w Niemczech (dochód zwolniony od podatku), w picie są wyszczególnione składki na ubezpieczenia społeczne, składki na ubezpieczenie zdrowotne.
Na jakim picie rozliczać czy można odliczać składki na ubezpieczenie społeczne od dochodu a od podatku na ubezpieczenie zdrowotne ????
Pomóżcie z góry dziękuję
jak rozliczyć????
Re: jak rozliczyć????
PIT-36+PIT\ZG
poz.38 z PIT-11 do PIT\ZG poz.8
Składki ZUS i zdrowotne, które sa wpisane w PIT-11 poz.76 i 78 nie podlegają odliczeniu.
Zasiłek PIT-11A - w Inne źródła
poz.38 z PIT-11 do PIT\ZG poz.8
Składki ZUS i zdrowotne, które sa wpisane w PIT-11 poz.76 i 78 nie podlegają odliczeniu.
Zasiłek PIT-11A - w Inne źródła
-
w picie -11 który dostałem od pracodawcy polskiego, który deleguje do pracy za granicą mam wyszczególnione
1.dochód zwolniony od podatku (kraj Niemcy),poz.38
2.Składki na ubezpieczenie społeczne, októrych mowa w przepisach ustawy, podlegające odliczeniu od dochodu, poz75
3.Składki na ubezpieczenie zdrowotne, októrych mowa w przepisach ustawy, podlegające odliczeniu od podatku poz.77
Z tego wynika że chyba mogę odliczać
1.dochód zwolniony od podatku (kraj Niemcy),poz.38
2.Składki na ubezpieczenie społeczne, októrych mowa w przepisach ustawy, podlegające odliczeniu od dochodu, poz75
3.Składki na ubezpieczenie zdrowotne, októrych mowa w przepisach ustawy, podlegające odliczeniu od podatku poz.77
Z tego wynika że chyba mogę odliczać
-
Odliczam, dzięki