problem z zeznaniem wysłanym przez internet
problem z zeznaniem wysłanym przez internet
22 stycznia wypełniłem deklarację pit 28 wraz z załącznikami 28A oraz D po czy korzystając z opcji wyślij zeznanie do US wysłałem. Właśnie otrzymałem list z us iż otrzymane przez nich dokumenty nie zawierają pitu D. Czy tamta wersja programu miała jakiś problem z wysyłką e-deklaracji? I czy mogę teraz wysłać ponownie tą samą deklarację jako korektę korzystając z pity 2011 ( nie wiem jak dołączyć wymagany w trj sytuacji załącznik ORD-ZU) ? Z góry dziękuję za pomoc.
Re: problem z zeznaniem wysłanym przez internet
Możesz wysłać zeznanie, jako korektę. Jeżeli zaznaczysz na zeznaniu, że jest to korekta to po wybraniu z menu głównego "wyślij" - "do US" w 1 oknie wysyłania do e-deklaracji, po prawej stronie jest miejsce do wpisania przyczyn składania korekty. Dalszy proces wysyłania bez zmian.
Re: problem z zeznaniem wysłanym przez internet
4 stycznia była poprawka dotycząca wysyłki PIT/D - http://pit.dobry.pl/index.php?plik=histpity2011.
Teraz korekty z mojego programu nie da się wysłać :-( ponieważ w e-deklaracjach 1 marca zmieniono schemat dla PIT-28.
Teraz korekty z mojego programu nie da się wysłać :-( ponieważ w e-deklaracjach 1 marca zmieniono schemat dla PIT-28.