Czy mogę odliczyc od podatku cukrzycę typu I
Czy mogę odliczyc od podatku cukrzycę typu I
Jestem po dwóch zawałach i po operacji bay-passy czy mogę odliczyć za leki na cukrzyce i leki na serce.Mam zakaz wykonywania pracy i rentę Za pomoc bedę wdzięczny :)
Re: Czy mogę odliczyc od podatku cukrzycę typu I
W ramach ulgi rehabilitacyjnej możesz częściowo odliczyć wydatek na leki co do których lekarz specjalista stwierdzi, że powinny być stosowane stale lub czasowo.
Wydatek do 100zł. w każdym miesiącu nie podlega odliczeniu. Jeżeli w danym miesiącu wydatek na leki przekracza 100 zł. odliczyć można różnicę pomiędzy faktycznie poniesionym wydatkiem a kwotą 100 zł.
Warunkiem dokonania odliczenia jest posiadanie dowodu że wydatek poniesiono czyli np. faktura z apteki.
Wydatek do 100zł. w każdym miesiącu nie podlega odliczeniu. Jeżeli w danym miesiącu wydatek na leki przekracza 100 zł. odliczyć można różnicę pomiędzy faktycznie poniesionym wydatkiem a kwotą 100 zł.
Warunkiem dokonania odliczenia jest posiadanie dowodu że wydatek poniesiono czyli np. faktura z apteki.
Dziękuję Bardzo czyli nie bedą mnie ścigac jak odlicze leki na cukrzyce czyli insuline i leki na serce ?
Jeżeli posiadasz faktury na leki oraz "kwit" od lekarza, że musisz je stosować, jako osoba niepełnosprawna to nie widzę problemu.
ok mam wszystko czyli wypisy ze szpitala i dawkowanie