Witam,
Wypełniłem PIT37 z załącznikiem PIT/D (kolejny już rok z rzędu). Ale dostaję komunikat: [Poz. 132] Nie zaznaczono kwadratu w poz. 132.
Natomiast komentarz w sekcji J mówi, że poz 132 powinna być wypełniona tylko jesli załącznik PIT/D został dołączony do innego wniosku.
Jeśli coś zaznaczę w poz 132 to wówczas dostaję komunikat, że [Poz.132] Nie potrzebnie zaznaczono kwadrat 2 lub 3 w poz. 132 skoro w poz. 6 zaznaczono jeden z kwadratów 2 lub 3.
Faktycznie w poz. 6 mam zaznaczony kwadrat 2, ale to nie powinno mieć związku z poz. 132.
W tej sytuacji nie mogę wysłać wniosku, gdyż dostaję takie błędy walidacji:
Wystapily bledy podczas tworzenia pliku XML. Wysylanie zeznania nie moze byc kontynuowane.
[Bledy walidacji danych]
Nazwa: element, Deklaracja.PozycjeSzczegolowe.P_132, Opis: Informacja o zalacznikach - Kod formularza, do którego zostal dolaczony zalacznik PIT/D: 1 - PIT-28, 2 - PIT-36, 3 - PIT-37, Wartosc: 0, Nr Wywolania: 0 Komunikat: Element musi przyjac jedna z wartosci: 1, 2, 3.
Czy ktoś się z tym spotkał?
PIT 37 z PIT/D, Nie zaznaczono kwadratu w poz 132.
Re: PIT 37 z PIT/D, Nie zaznaczono kwadratu w poz 132.
A w 131 nie masz przypadkiem zaznaczonego któregoś kwadratu ??? Bo ja taki błąd mam jak w polu 131 któreś zaznaczę,a w 132 nic:) Odznacz kwadraty w 131 i będzie ok.
Re: PIT 37 z PIT/D, Nie zaznaczono kwadratu w poz 132.
wot tiechnika. Działa, dzięki :-)