Program pity 2009 problem z wysłaniem deklaracji
Program pity 2009 problem z wysłaniem deklaracji
Coś jest nie tak z tym programem próbuje wysłać rozliczenie pit-37 i wychodzi status 300 brak dokumentu? wczoraj wyszedł status 102 trwa przetwarzanie danych dlaczego tak długo przetwarza dane co godzine sprawdzam i to samo albo 300 brak dokumentu albo 102 należy powtórzyć upo albo status 301. Dzwoniłem do mf i powiedzieli że status 300 może być przyczyną zle działającego programu. Ponoć US dostaje pity po 2-4 godzinach od przetworzenia danych ze statutem 200
Re: Program pity 2009 problem z wysłaniem deklaracji
W programie jest wszystko OK zobacz to: http://pit.dobry.pl/forum/viewtopic.php?f=3&t=642
adaM napisał(a) :
> W programie jest wszystko OK zobacz to:
> http://pit.dobry.pl/forum/viewtopic.php?f=3&t=642
Nie jest ok bo od wczoraj mam to samo status 102 proszę o ponowne przesłanie żądania upo jak klikam sprawdź ponownie status wyświetla sie komunikat że w systemie trwa przetwarzanie danych. Zaczołem wysyłać wczoraj po 24 nie sądze żeby o tej godzinie był serwer przeciążony. Wprowadzają możliwość wysyłania elektronicznego a serwera nie mają odpowiednio przygotowanego. Z całej Polski do jednego centralnego serwera jak wpływają deklaracje to sie nie ma co dziwić że jest przeciążony. I co mam teraz zrobić pewnie przez tydzien nie będe mógł wysłać
> W programie jest wszystko OK zobacz to:
> http://pit.dobry.pl/forum/viewtopic.php?f=3&t=642
Nie jest ok bo od wczoraj mam to samo status 102 proszę o ponowne przesłanie żądania upo jak klikam sprawdź ponownie status wyświetla sie komunikat że w systemie trwa przetwarzanie danych. Zaczołem wysyłać wczoraj po 24 nie sądze żeby o tej godzinie był serwer przeciążony. Wprowadzają możliwość wysyłania elektronicznego a serwera nie mają odpowiednio przygotowanego. Z całej Polski do jednego centralnego serwera jak wpływają deklaracje to sie nie ma co dziwić że jest przeciążony. I co mam teraz zrobić pewnie przez tydzien nie będe mógł wysłać
Mam podobny problem status 102 a jak dam" ponownie sprawdź status " to prosi o identyfikator , którego nie dostałem . proszę o pomoc.
Grzegorz napisał(a) :
> Mam podobny problem status 102 a jak dam" ponownie sprawdź status
> " to prosi o identyfikator , którego nie dostałem . proszę o pomoc.
Ja mam identyfikator ale raz wyświetla mi sie status 102 z prośbą o ponowne przesłanie zapytania upo potem zaś status 301 dokument w trakcie przetworzenia. Teraz dopiero zaczną sie problemy z wysyłaniem bo jest serwer e-deklaracje przeładowany i każdy pit czeka w kolejce na przetworzenie danych. Jak wszyscy z Polski wysyłają do jednego serwera to sie nie ma co dziwić. Moim zdaniem to jest niedopracowane te rozwiązanie z tą wysyłką elektroniczną bo łatwiej by było jakby każdy z podatników założył sobie konto na serwerze i tam by wysyłał rozliczenia byłoby szybciej i bez kolejek. No i program pana Konopki też nie jest zbytnio dobrze dopracowany bo powinna być opcja w przypadku kiedy jest status 301 to automatycznie powinien program co 5 minut sprawdzać status.
> Mam podobny problem status 102 a jak dam" ponownie sprawdź status
> " to prosi o identyfikator , którego nie dostałem . proszę o pomoc.
Ja mam identyfikator ale raz wyświetla mi sie status 102 z prośbą o ponowne przesłanie zapytania upo potem zaś status 301 dokument w trakcie przetworzenia. Teraz dopiero zaczną sie problemy z wysyłaniem bo jest serwer e-deklaracje przeładowany i każdy pit czeka w kolejce na przetworzenie danych. Jak wszyscy z Polski wysyłają do jednego serwera to sie nie ma co dziwić. Moim zdaniem to jest niedopracowane te rozwiązanie z tą wysyłką elektroniczną bo łatwiej by było jakby każdy z podatników założył sobie konto na serwerze i tam by wysyłał rozliczenia byłoby szybciej i bez kolejek. No i program pana Konopki też nie jest zbytnio dobrze dopracowany bo powinna być opcja w przypadku kiedy jest status 301 to automatycznie powinien program co 5 minut sprawdzać status.