koszt uzyskania przychodów
-
zbirkos
koszt uzyskania przychodów
Mam pytanie o koszt uzyskania przychodów.
Rozliczam się z żoną i u niej w PIT-11 jest wprowadzona kwota: 667.50 zł w polu 37.
Natomiast program PITy2009 w przypadku wpisania przychodu żony w pole 66 wprowadza w pole 67 kwotę 1335 zł, a nie 667.50 zł. Potem też źle wylicza dochód w polu 68 :(
Ktoś coś wie o co chodzi z tymi kosztami uzyskania przychodu?
pozdrawiam,
Michał
Rozliczam się z żoną i u niej w PIT-11 jest wprowadzona kwota: 667.50 zł w polu 37.
Natomiast program PITy2009 w przypadku wpisania przychodu żony w pole 66 wprowadza w pole 67 kwotę 1335 zł, a nie 667.50 zł. Potem też źle wylicza dochód w polu 68 :(
Ktoś coś wie o co chodzi z tymi kosztami uzyskania przychodu?
pozdrawiam,
Michał
-
monia
Re: koszt uzyskania przychodów
coś musisz błędnie wpisywać, u mnie wychodzi wszystko ok:)podaj więcej szczegółów może wyjasnimy gdzie tkwi problem :)
-
zbirkos
OK, to pokolei.
Wypełniam 1 stronę PIT37. Wpisuje NIPy do pól 1. 2.
W polu 6 zaznaczam kwadrat 2.
Pola 7. 8. zostawiam puste.
Wypełniam dane w polach od 9. do 38.
Przechodzę do wypełniania swoich dochodów.
Wypełniam pole 39. według tego co mam na PIT-11.
Pole 40. wylicza się automatycznie prawidłowo z wartością 1335
Pole 41. wylicza się automatycznie. Dochód jest zgodny z tym co na PIT-11.
Wprowadzam pole 43.
Przechodzę do wypełniania dochodów żony.
Wypełniam pole 66. według tego co mam na PIT-11 żony
Pole 67. automatycznie wypełnia się wartością 1335 zł, a PIT-11 żony wskazuje wartość 667.50.
Program wylicza dochód w polu 68. który różni się od tego co jest na PIT-11 żony. Edytuje to pole ręcznie, ale nie jestem w stanie edytować ręcznie pola 67 w którym widnieje wartość 1335, a zgodnie z PIT-11 powinno być 667.50 zł
Wypełniam 1 stronę PIT37. Wpisuje NIPy do pól 1. 2.
W polu 6 zaznaczam kwadrat 2.
Pola 7. 8. zostawiam puste.
Wypełniam dane w polach od 9. do 38.
Przechodzę do wypełniania swoich dochodów.
Wypełniam pole 39. według tego co mam na PIT-11.
Pole 40. wylicza się automatycznie prawidłowo z wartością 1335
Pole 41. wylicza się automatycznie. Dochód jest zgodny z tym co na PIT-11.
Wprowadzam pole 43.
Przechodzę do wypełniania dochodów żony.
Wypełniam pole 66. według tego co mam na PIT-11 żony
Pole 67. automatycznie wypełnia się wartością 1335 zł, a PIT-11 żony wskazuje wartość 667.50.
Program wylicza dochód w polu 68. który różni się od tego co jest na PIT-11 żony. Edytuje to pole ręcznie, ale nie jestem w stanie edytować ręcznie pola 67 w którym widnieje wartość 1335, a zgodnie z PIT-11 powinno być 667.50 zł
Program sam nie wylicza nigdy wartości pola 40, tylko i wyłącznie 41 i 42. Pozycja 40 jest korygowana tylko jeżeli np ktoś wpisze koszty wyższe niż 1335 i nie zaznaczy kwadratów,że pracował poza miejscem zamieszkania,albo w wielu firmach. Na pewno używasz programu z tej strony ? :)
-
Gość
Chyba przeczytałeś nie uważnie.
Z polami 40, 41, 42 problemu nie ma.
Jest problem z polem 67, którego nie da się edytować :(
Z polami 40, 41, 42 problemu nie ma.
Jest problem z polem 67, którego nie da się edytować :(
nie da się edytować pola 67?
Niemożliwe.
Sprawdź jeszcze raz, może zresetuj kompa?
Niemożliwe.
Sprawdź jeszcze raz, może zresetuj kompa?
Napisałeś :
"Pole 40. wylicza się automatycznie prawidłowo z wartością 1335" ,a pole 40 NIGDY się automatycznie nie wylicza.
Pole 67 działa dokładnie na tej samej zasadzie co 40. Co do joty tak samiusieńko i też samo nic nie wpisuje co najwyżej koryguje w dół jeżeli nie zostało coś zaznaczone (dojazd,wiele stosunków..).
"Pole 40. wylicza się automatycznie prawidłowo z wartością 1335" ,a pole 40 NIGDY się automatycznie nie wylicza.
Pole 67 działa dokładnie na tej samej zasadzie co 40. Co do joty tak samiusieńko i też samo nic nie wpisuje co najwyżej koryguje w dół jeżeli nie zostało coś zaznaczone (dojazd,wiele stosunków..).
Czy to aby mój program PITy 2009 (IPS) ?
"Czy to aby mój program PITy 2009 (IPS) ?"
ooooooooooooto o to Mocium Panie
ooooooooooooto o to Mocium Panie