udokumentowanie darowizny krwi
udokumentowanie darowizny krwi
art.26
7. Wysokość wydatków na cele określone w ust. 1, z zastrzeżeniem ust. 7c, ustala się na podstawie:
(..)
3) zaświadczenia jednostki organizacyjnej realizującej zadania w zakresie pobierania krwi o ilości bezpłatnie oddanej krwi lub jej składników przez krwiodawcę;
---
dotychczas spotykałam się z zaświadczeniami (druczkami) ze stacji krwiodawstwa, z ilością i wartością darowizny.
Dziś dostałam w łapkę legitymację Honorowego Dawcy Krwi, z wpisem potwierdzonym datą, pieczątką z ilością (w ml) oddanej krwi.
Zastanawiam się czy to wystarczający dokument do odliczenia.
7. Wysokość wydatków na cele określone w ust. 1, z zastrzeżeniem ust. 7c, ustala się na podstawie:
(..)
3) zaświadczenia jednostki organizacyjnej realizującej zadania w zakresie pobierania krwi o ilości bezpłatnie oddanej krwi lub jej składników przez krwiodawcę;
---
dotychczas spotykałam się z zaświadczeniami (druczkami) ze stacji krwiodawstwa, z ilością i wartością darowizny.
Dziś dostałam w łapkę legitymację Honorowego Dawcy Krwi, z wpisem potwierdzonym datą, pieczątką z ilością (w ml) oddanej krwi.
Zastanawiam się czy to wystarczający dokument do odliczenia.
-
klocek2012
Re: udokumentowanie darowizny krwi
Tak napewno wystarczy,ja tak mam od 5 lat
a miałaś w ciągu tych 5 lat kontrolę w US ?
Tak z ciekawości tylko pytam
w sumie ten pieczątkowy wpis w książeczce to JEST zaświadczenie.
Chyba nie chodzi o karteczkę ze słowem "zaświadczenie" czy tekstem "zaświadcza się, iż Pan Kotek dał sobie upuścić litr krwi"
hhhmmmm...
Chyba nie chodzi o karteczkę ze słowem "zaświadczenie" czy tekstem "zaświadcza się, iż Pan Kotek dał sobie upuścić litr krwi"
hhhmmmm...
-
klocek2012
Tak kontrola byla 2 x i wszystko OK wystarczyło okazac sie książeczką
Dzięki, dobrze wiedzieć
Chyba jeszcze musze się upewnić w US, bo nie chcę koleżance kłopotów robić.
Chyba jeszcze musze się upewnić w US, bo nie chcę koleżance kłopotów robić.
-
klocek2012
Pewnie niby jedno Państwo ale każdy US inaczej.