Mam dwa pytania:
1. Jeżeli w roku 2011 nie złożyłam aktualizacji NIp3 dotyczącej zmiany miejsca zamieszkania to czy mogę teraz złożyć taką aktualizację i rozliczyć się w Urzędzie Skarbowym właściwym aktualnemu miejscu zamieszkania czy tez zeznanie muszę złożyć w Urzędzie odpowiednim staremu miejszcu zamieszkania?
2. Zmienieł sie numer mojego konta. W jaki sposób mam powiadomic o tym Urząd? Moge wysłac informacje o zmianie przez internet czy też muszę dostarczyć osobiście (ewentualnie listem poleconym)?
Zmiana miesjce zamieszkania i numeru konta
Re: Zmiana miesjce zamieszkania i numeru konta
Oczywiście , że możesz a nawet powinnaś - ZAP-3 tylko listownie lub osobiście - nowe konto+nowy adres
Rozliczasz się w US który był właściwy (miejsce zamieszkania) dla ciebie na dzień 31-12-2011- BLOK A , ale w PIT podajesz aktualne miejsce zamieszkania - BLOK B
Rozliczasz się w US który był właściwy (miejsce zamieszkania) dla ciebie na dzień 31-12-2011- BLOK A , ale w PIT podajesz aktualne miejsce zamieszkania - BLOK B
Re: Zmiana miesjce zamieszkania i numeru konta
Dziękuję za szybką odpowiedź. Jeszcze chciałabym tylko uściślić : ZAP-3 składam w Urzędzie Skarbowym odpowiednim dla nowego (Warszawa) czy starego (Siedlce) miejscu zamieszkania?