Nadruk na oryginałach PIT-36

Ares

Nadruk na oryginałach PIT-36

Post autor: Ares »

Przy nadruku PIT-36 na oryginalnych formularzach drukarka A-3 dwie strony razem jest problem. Ponieważ formularz ma 6 stron, należy jedną odciąć, a przy drukach SAMIN XI.2011 jest to strona 4,5 i do wydruku na dwie strony winny być strony 1 i 6 (str.1) i strony 2 i 3 (str. 2), natomiast 'nowy' moduł wydruku proponuje strony 1 i 6 (ok) a następnie 2 i 5 oraz 3 i 4 co nijak się ma do układu formularza. I znowu trzeba się uciekać do 'starego' modułu wydruków, gdzie bez problemu ustawiamy w konfiguracji strony do wydruku [6,1],[2,3] i jest wszystko w porządku, ale jest następny problem nie ma korekty drukarskiej formularza i na 1 stronie przy ustawieniu sekcji A,B we właściwej poz. za nisko drukuje się NIP/PESEL, poz.5 rok oraz poz. 6, a na str 5 jeśli sekcja I,J jest ok to sekcja K jest za wysoko o 1 rubrykę. Najszybciej pewnie będzie zmienić kolejność stron w nowym module, ale dobrze by było dodać korektę drukarską do 'starego' modułu. A w ogóle to najlepsza by była opcja 3 strony razem na formacie 630x297mm ale chyba autorowi programu trzeba by wydłużyć dobę pracy do 48h :)

M.K.

Re: Nadruk na oryginałach PIT-36

Post autor: M.K. »

Pomyślę nad dodaniem korekt do "starego" wydruku.
Zmiany w "nowym" to zmiana koncepcji więc nowego wydruku nie da się szybko dostosować.

Ares

Post autor: Ares »

M.K. napisał(a) :
> Pomyślę nad dodaniem korekt do "starego" wydruku.
Tak, przydałby się bardzo, bo już dużo do druku się nazbierało.
A może by tak dodać korektę użytkownika do "starego" wydruku, wtedy tacy jak ja przestali by nękać Pana i każdy by mógł sobie wybrać wg własnych upodobań z jakiego typu wydruku chciałby korzystać.

M.K.

Post autor: M.K. »

Proszę o wybaczenie, ale jednak nie jestem w stanie rozwijać obecnego programu.
Zamknąłem prace nad PITy 2011. Piszę nowy program na przyszłe lata. Jeśli będę się rozpraszał to nigdy go nie skończę tak jak było przez ostatnie lata. Proszę "zainwestować" tym razem w wydruk na czystych kartkach jeśli także w przyszłości chciałby Pan pracować w moich programach.

Zablokowany