Według moich wyliczeń wychodzi, że na dzieci mogę odliczyć 1946,07 zł. W części C pozycja 35 program sugeruje mi 1204, 71 dlaczego?
Proszę o pomoc i dziękuję za poprzedni wpis.
Chciałbym, aby pieniądze przeszły bezpośrednio na konto jaki załącznik muszę dodać do formularza?
jak z dziećmi?+
Re: jak z dziećmi?+
nip 3 wypełnić podając aktualny nr konta ;-)) być może nie masz tyle podatku do zwrotu aby dostać taka kwote jaka sobie wyliczyles
Nie ma już NIP-3, jest ZAP-3 :)
witek1000 napisał(a) :
> nip 3 wypełnić podając aktualny nr konta ;-)) być może nie masz tyle
> podatku do zwrotu aby dostać taka kwote jaka sobie wyliczyles
Pisał w innym wątku, że miał tyle pobranej zaliczki, więc "marcin79" zajrzyj do tamtego wątku :) jeśli nie dasz rady to pisz - pomożemy (jak chcesz to nawet rubryka po rubryce)
> nip 3 wypełnić podając aktualny nr konta ;-)) być może nie masz tyle
> podatku do zwrotu aby dostać taka kwote jaka sobie wyliczyles
Pisał w innym wątku, że miał tyle pobranej zaliczki, więc "marcin79" zajrzyj do tamtego wątku :) jeśli nie dasz rady to pisz - pomożemy (jak chcesz to nawet rubryka po rubryce)
Dzięki wielkie za pomoc, chyba już wszystko dobrze
Pozdrawiam
Pozdrawiam
mam problem z tym programem, nie chce mi wygenerować tego zip3
marcin79 napisał(a) :
> mam problem z tym programem, nie chce mi wygenerować tego zip3
Pewnie chodzi o ZAP-3, więc spójrz na podpis Bartka kilka postów wyżej ---> kliknij na link i ściągnij program, a potem wypełnij dane, wygeneruj i wydrukuj, potem już tylko podpisać i zanieść lub wysłać do Urzędu :)
Jeszcze jedno: aktualizacji danych ZAP-3 nie składa się razem z rocznym zeznaniem tylko w komórce "NIP" (nie wiem jak w Waszym Urzędzie, ale u nas to osobne dwa okienka: "NIP", "Zeznania roczne") i najlepiej, aby w NIP-ach od razu wprowadzili zmiany (konto), bo jeśli szybciej zostanie zweryfikowane Twoje zeznanie niż aktualizacja danych (konta) to może się zdarzyć, że zwrot pójdzie na starych zasadach np. poprzez Pocztę, bo "zwrot" rozminie się z aktualizacją konta.
> mam problem z tym programem, nie chce mi wygenerować tego zip3
Pewnie chodzi o ZAP-3, więc spójrz na podpis Bartka kilka postów wyżej ---> kliknij na link i ściągnij program, a potem wypełnij dane, wygeneruj i wydrukuj, potem już tylko podpisać i zanieść lub wysłać do Urzędu :)
Jeszcze jedno: aktualizacji danych ZAP-3 nie składa się razem z rocznym zeznaniem tylko w komórce "NIP" (nie wiem jak w Waszym Urzędzie, ale u nas to osobne dwa okienka: "NIP", "Zeznania roczne") i najlepiej, aby w NIP-ach od razu wprowadzili zmiany (konto), bo jeśli szybciej zostanie zweryfikowane Twoje zeznanie niż aktualizacja danych (konta) to może się zdarzyć, że zwrot pójdzie na starych zasadach np. poprzez Pocztę, bo "zwrot" rozminie się z aktualizacją konta.