Test z wysyłką do US jest OK a sama wysyłka pokazuje błąd ?

Gość

Test z wysyłką do US jest OK a sama wysyłka pokazuje błąd ?

Post autor: Gość »

Witam,
czy ktoś może miał podobny przypadek tj.
chciałam wysłać PIT-37 bezpośrednio do US bez podpisu kwalifikowanego. Najpierw wykonałam TEST , który pokazał , że nie ma błędów w deklaracji a następnie przystąpiłam do wysyłki i tutaj problem nie chce system wysłać rozliczenia z powodu błędów. Pozdrawiam, Dorota Z góry dziękuję za pomoc.

Bartek

Re: Test z wysyłką do US jest OK a sama wysyłka pokazuje błąd ?

Post autor: Bartek »

Ale jakiego błędu ? Co dokładnie się pojawia ?

Gość

Zainicjowano wysyłanie danych zeznania: PIT-37(14)(za 2009) do systemu e-Deklaracje.
Trwa tworzenie danych XML".
Odczytano plik:"res:PIT-37(14)_v2-0.xsd".
Odczytano plik:"C:\Program Files\Common Files\IPSPI\eDeklaracje\StrukturyDanych_v2-0.xsd".
Odczytano plik:"C:\Program Files\Common Files\IPSPI\eDeklaracje\PIT_O(16)_Z3X_v1-0.xsd".
Odczytano plik:"C:\Program Files\Common Files\IPSPI\eDeklaracje\PIT_D(20)_Z_v1-0.xsd".
Odczytano plik:"C:\Program Files\Common Files\IPSPI\eDeklaracje\PIT-2K(5)_Z_v1-0.xsd".
Odczytano plik:"C:\Program Files\Common Files\IPSPI\eDeklaracje\ORD-ZU(2)_v1-0.xsd".
Odczytano plik:"C:\Program Files\Common Files\IPSPI\eDeklaracje\ElementarneTypyDanych_v2-0.xsd".
Odczytano plik:"C:\Program Files\Common Files\IPSPI\eDeklaracje\KodyUrzedowSkarbowych_v2-0.xsd".
Odczytano plik:"C:\Program Files\Common Files\IPSPI\eDeklaracje\KodyKrajow_v3-0.xsd".
Trwa podpisywanie danych i wysyłanie.
Zainicjowano odczytywanie statusu dokumentu z systemu e-Deklaracje danych zeznania: PIT-37(14)(za 2009) Status informuje że wystąpiły błędy! Dane nie zostały przyjęte przez system e-Deklaracje.

Odczytany status danych:
Data i czas wysłania danych: 2010-02-18 16:42:37 Identyfikator danych:
Numer statusu: 300
Opis statusu: Brak dokumentu

KONIEC odczytywania statusu z systemu e-Deklaracje danych zeznania: PIT-37(14)(za 2009) KONIEC wysyłania danych zeznania: PIT-37(14)(za 2009) do systemu e-Deklaracje.

Gość

A TO TA SAMA WYSYŁK DLA TESTU I OK JEST więc nie rozumiem ???

Raport modułu wysyłania danych do systemu e-Deklaracje.
Data i czas operacji: 2010-02-18 16:42:58

Zainicjowano wysyłanie danych zeznania: PIT-37(14)(za 2009) do TESTOWEGO systemu e-Deklaracje.
Trwa tworzenie danych XML".
Odczytano plik:"C:\Program Files\Common Files\IPSPI\eDeklaracje\StrukturyDanych_v2-0.xsd".
Odczytano plik:"C:\Program Files\Common Files\IPSPI\eDeklaracje\PIT_O(16)_Z3X_v1-0.xsd".
Odczytano plik:"C:\Program Files\Common Files\IPSPI\eDeklaracje\PIT_D(20)_Z_v1-0.xsd".
Odczytano plik:"C:\Program Files\Common Files\IPSPI\eDeklaracje\PIT-2K(5)_Z_v1-0.xsd".
Odczytano plik:"C:\Program Files\Common Files\IPSPI\eDeklaracje\ORD-ZU(2)_v1-0.xsd".
Odczytano plik:"C:\Program Files\Common Files\IPSPI\eDeklaracje\ElementarneTypyDanych_v2-0.xsd".
Odczytano plik:"C:\Program Files\Common Files\IPSPI\eDeklaracje\KodyUrzedowSkarbowych_v2-0.xsd".
Odczytano plik:"C:\Program Files\Common Files\IPSPI\eDeklaracje\KodyKrajow_v3-0.xsd".
Trwa podpisywanie danych i wysyłanie.
Zainicjowano odczytywanie statusu dokumentu e1bf6e3c406c26d6d1eaec91403a7930 z TESTOWEGO systemu e-Deklaracje danych zeznania: PIT-37(14)(za 2009) Status informuje że dokument został przetworzony poprawnie przez TESTOWY system e-Deklaracje".

Odczytany status danych:
Data i czas wysłania danych: 2010-02-18 16:43:18 Identyfikator danych TESTOWYCH: e1bf6e3c406c26d6d1eaec91403a7930 Numer statusu: 200 Opis statusu: Przesłałeś duplikat, pobrane UPO dotyczy oryginału dokumentu. Przetwarzanie dokumentu zakończone poprawnie

KONIEC odczytywania statusu z TESTOWEGO systemu e-Deklaracje danych zeznania: PIT-37(14)(za 2009) KONIEC wysyłania danych zeznania: PIT-37(14)(za 2009) do TESTOWEGO systemu e-Deklaracje.

Jarek

Post autor: Jarek »

Witam
przed chwilą miałem to samo, na początku kod 300, pracuję pod MS Vistą i uruchomiłem program jako administrator i teraz wyszło prawidłowo - przesyłka dostała identyfikator ale status dla jednej przesyłki 301, dla drugiej 302. Pozdrawiam

DorotaSzB

Post autor: DorotaSzB »

Kurcze ale jak mam uruchomic kompa jak administrator ? tez pracuje pod Vistą ? Czy jak wlasciciel sprzetu nie powinnam miec uprawnien administratora
Pozdrawiam,
Dorota

Gość

JARKU,
RZECZYWISCIE uruchamiając Program PIT jak administrator wysyłka idzie sprawnie. Wlasnie to zrobilam ale mam komunikat 200 ze poprawnie wyslano i odebrano przez MF e-deklaracje, a Ty pisalaes o 301 i 302 ??? cos nie tak wg mnie sprawdz to sobie
Pozdrawiam,
Dorota / juz jestem zarejestrowana jak DorotaSzB :) /

Bartek

Post autor: Bartek »

301 - Dokument w trakcie przetwarzania
302 – Dokument wstępnie przetworzony

Więc może sprawdź za jakiś czas czy status się nie zmienił na 200.

Jarek

Post autor: Jarek »

Musiałem wyjść i po powrocie sprawdziłem ponownie mam status 200. Wydrukowałem już UPO.
Pozdrawiam

M.K.

Post autor: M.K. »

Myślę, że problem leżał po stronie e-Deklaracji i przelogowanie na administratora nie miało znaczenia.

Zablokowany