Witam,próbuję wysłać PITa 36,już trzeci raz sprawdzam,wszystkie dane są super dokładne,kwota z ubiegłorocznego PITa z rubr.84 też prawidłowa,a wysłanie nie udaje się,ciągle napis,że wykryto błędy-tylko nie wiedzieć jakie,bo ich nie ma właściwie.
Może poczekać,jak łaskawie MF usprawni wysyłanie elektroniczne PITów,bo coś w tym roku to nie wychodzi,lub najlepiej zapakować do koperty i wysłać tradycyjnie na miarę 20 wieku ( a nie 21go)..pozdrawiam
W czym problem-co się dzieje?
Re: W czym problem-co się dzieje?
Komunikat o wykryciu błędów pochodzi z programu PITy 2011. Proszę o więcej informacji o tym komunikacie. Jaka jest jego pełna treść?
Mam ten sam problem,pojawia się komunikat o wykryciu błędów.Te błędy to prawdopodobnie nie skreślony numer pesel.Kiedy to poprawiłam,komunikat o błędach nie zniknął,więc sama go wykreśliłam.Jednak nadal się pojawia gdy chcę wysłać pita do US.Kiedy naciskam wskaż i popraw błędy-nie pokazuje niczego nieprawidłowego.Czy problemem może być to ,że wpisałam NIP,a nie PESEL?Ale tak muszę,bo prowadzę działalność.
W okienku NIP/PESEL trzeba skasować pojawiający się w tle numer Pesel. Nie wystarczy przekreślić PESEL.