błędy walidacji danych przy wysyłce zeznania

xcszuwar

błędy walidacji danych przy wysyłce zeznania

Post autor: xcszuwar »

Witam moze ktoś pomoże
wyskakuje coś takiego:

Wystąpiły błędy podczas tworzenia pliku XML. Wysyłanie zeznania nie może być kontynuowane.

[Błędy walidacji danych]
Nazwa: element, Pouczenie, Wartość: W wypadku niewpłacenia w obowiązującym terminie kwoty z poz.122 lub wpłacenia jej w niepełnej wysokości niniejsze zeznanie stanowi podstawę do wystawienia tytułu wykonawczego, zgodnie z przepisami ustawy z dnia 17 czerwca 1966 r. o postępowaniu egzekucyjnym w administracji (Dz.U. z 2005 r. Nr 229, poz.1954, z późn. zm.)., Nr Wywołania: 0 Komunikat: Wartość elementu różna od wartosci pojedynczego elementu enumeration W wypadku niewplacenia w obowiazujacym terminie kwoty z poz.122 lub wplacenia jej w niepelnej wysokosci niniejsze zeznanie stanowi podstawe do wystawienia tytulu wykonawczego, zgodnie z przepisami ustawy z dnia 17 czerwca 1966 r. o postepowaniu egzekucyjnym w administracji (Dz.U. z 2005 r. Nr 229, poz.1954, z pózn. zm.)..
[Błędy walidacji danych]
Nazwa: element, Oswiadczenie, Wartość: Oświadczam, że są mi znane przepisy Kodeksu karnego skarbowego o odpowiedzialności za podanie danych niezgodnych z rzeczywistością. W przypadku zaznaczenia w poz.6 kwadratu nr 2, 3 albo 4, kwadratu w poz.7 lub w poz.8 - oświadczam, iż spełnione są warunki do opodatkowania moich dochodów w wybrany sposób., Nr Wywołania: 0 Komunikat: Wartość elementu różna od wartosci pojedynczego elementu enumeration Oswiadczam, ze sa mi znane przepisy Kodeksu karnego skarbowego o odpowiedzialnosci za podanie danych niezgodnych z rzeczywistoscia. W przypadku zaznaczenia w poz.6 kwadratu nr 2, 3 albo 4, kwadratu w poz.7 lub w poz.8 - oswiadczam, iz spelnione sa warunki do opodatkowania moich dochodów w wybrany sposób..

M.K.

Re: błędy walidacji danych przy wysyłce zeznania

Post autor: M.K. »

Występuję problem z konwersją polskich znaków. Wysyłane są "bez ogonków".
Temu można zaradzić ale próby robił Bartek. Bartek odezwij się!

Bartek

Post autor: Bartek »

Start - uruchom - regedit

w gałęzi HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Nls\CodePage\EUDCCodeRange

nowa wartość ciągu o nazwie Unicode i wartości E000-F8FF

i restart komputera.

xcszuwar1

Post autor: xcszuwar1 »

niestety zmiany w rejestrze nic nie dały wyskakuje ten sam błąd

Bartek

A w panelu sterowania w opcjach regionalnych masz ustawiony język dla programów niewspierających unicode na polski ? Jaka to wersja windowsa ?

mar1940

Post autor: mar1940 »

U mnie jest taki sam błąd. Mam zainstalowany Windows 7 Home Premium.

Bartek

W Win 7 pomógł mi ten wpis do rejestru który podałem wyżej.

xcszuwar.

Post autor: xcszuwar. »

Mam win 7 home premium
w dalszym ciągu nie mogę przebrnąć przez ten błąd
gdzie w panelu sterowania jest ta opcja o której mówisz?
wspierająca unicode na polski ? ja w opcjach refionalnych nic nie znalazłem

rudy

Post autor: rudy »

Mam ten sam problem, również używam Win. 7.
Zastosowałem się do powyższych wskazówek, zmiany w rejestrze, ustawienia regionalne...
...i nic nie pomogło.

Zablokowany