Wysyłka błąd 414
Re: Wysyłka błąd 414
Chyba technicy z e-deklaracji czytają to forum, właśnie otrzymałem odpowiedź z MF dot. błędu 414, oraz braku KRS w wysłanych zeznaniach. Lepiej późno niż wcale :) (wysłałem mail z problemem 10-01-2012) Poniżej zamieszczam odpowiedz z MF:
Wysłano: Pt 20-01-2012 10:42
Witam,
Zeznania zostały złożone z wypełnionym polem określającym numer KRS. Powstała sytuacja jest wynikiem obsługi dokumentu w lokalnej aplikacji w US, o czym urząd został powiadomiony. W tym przypadku nie jest wymagane podejmowanie żadnych dodatkowych czynności po stronie Podatnika.
Pojawiający się przy próbie pobrania UPO status 414 - „Błąd danych identyfikacyjnych” oznacza brak pozytywnej weryfikacji danych w bloku "Dane autoryzujące do podpisania zeznania" (nazwisko, pierwsze imię, data urodzenia, PESEL, NIP i kwota przychodu z zeznania za 2010 rok) na poziomie systemu centralnego.
Przyczynami ukazywania się błędu 414 mogą być:
- niewłaściwe dane autoryzujące Podatnika (NIP albo PESEL, imię, nazwisko, data urodzenia) wprowadzone w danej deklaracji,
- niewłaściwa kwota przychodu z zeznania ubiegłorocznego wprowadzona w polu "Kwota przychodu za rok 2010".
W celu rozwiązania problemu prosimy o ponowne przesłanie deklaracji PIT podając kwotę przychodu z zeznania za rok 2010 jako kwotę autoryzacji.
Wysłano: Pt 20-01-2012 10:42
Witam,
Zeznania zostały złożone z wypełnionym polem określającym numer KRS. Powstała sytuacja jest wynikiem obsługi dokumentu w lokalnej aplikacji w US, o czym urząd został powiadomiony. W tym przypadku nie jest wymagane podejmowanie żadnych dodatkowych czynności po stronie Podatnika.
Pojawiający się przy próbie pobrania UPO status 414 - „Błąd danych identyfikacyjnych” oznacza brak pozytywnej weryfikacji danych w bloku "Dane autoryzujące do podpisania zeznania" (nazwisko, pierwsze imię, data urodzenia, PESEL, NIP i kwota przychodu z zeznania za 2010 rok) na poziomie systemu centralnego.
Przyczynami ukazywania się błędu 414 mogą być:
- niewłaściwe dane autoryzujące Podatnika (NIP albo PESEL, imię, nazwisko, data urodzenia) wprowadzone w danej deklaracji,
- niewłaściwa kwota przychodu z zeznania ubiegłorocznego wprowadzona w polu "Kwota przychodu za rok 2010".
W celu rozwiązania problemu prosimy o ponowne przesłanie deklaracji PIT podając kwotę przychodu z zeznania za rok 2010 jako kwotę autoryzacji.
Ostatnio zmieniony 20 sty 2012, o 11:53 przez Ares, łącznie zmieniany 2 razy.
> No, abym nie rozpętał burzy. :)
spoko wodza
spoko wodza
mgrazia napisał(a) :
> Nie mogłam dziś wysłać PIT 28. Zadzwoniłam do MF , odpowiedzieli, że bramka
> działa dobrze. Sporządziłam pit jeszcze raz, niestety błąd 414. Czy inni
> też tak mają? Dziękuję za pomoc.
NIE MA SIŁY, przecwiczone-jeżeli był TYLKO PIT-28 musi byc nIP jako identyfokator. i status 200 jest po 1 minucie.
> Nie mogłam dziś wysłać PIT 28. Zadzwoniłam do MF , odpowiedzieli, że bramka
> działa dobrze. Sporządziłam pit jeszcze raz, niestety błąd 414. Czy inni
> też tak mają? Dziękuję za pomoc.
NIE MA SIŁY, przecwiczone-jeżeli był TYLKO PIT-28 musi byc nIP jako identyfokator. i status 200 jest po 1 minucie.
Wysyłka PIT-36 nareszcie działa bez zakłóceń, rano były.
Ciekawe jak długo?
Ciekawe jak długo?
Czy ktoś wie, dlaczego wysyłka nie przechodzi (błąd 414) w przypadku, gdy zeznanie wysyłane po raz pierwszy w życiu podatnika (młodym życiu) i wpisuję kwotę zero w miejsce kwoty za 2010?
czyli mam rozumieć że jak ktoś nie ma DG i składa PIT37 podająć PESEL (co jest teraz obowiązujące) zamiast NIP to nie da rady wysłać, tak?
to po co jest ta wysyłka skoro nie mały odsetek ludzi z niego nie skorzysta?
i co w takim przypadku zrobić? papierową wersję składać?
to po co jest ta wysyłka skoro nie mały odsetek ludzi z niego nie skorzysta?
i co w takim przypadku zrobić? papierową wersję składać?
Mi PIT 37 przeszedł bez problemu.
Już mam nawet zwrot nadpłaconego podatku na koncie.
Już mam nawet zwrot nadpłaconego podatku na koncie.
marbar napisał(a) :
> Mi PIT 37 przeszedł bez problemu.
> Już mam nawet zwrot nadpłaconego podatku na koncie.
z PESEL czy NIP wysyłałeś pit-37 ? bo ja już nie wiem co robić... teściom wysłać nie mogę już od 2tygodni... a swojego nie mam jeszcze by spr czy tylko u Nich ten problem
> Mi PIT 37 przeszedł bez problemu.
> Już mam nawet zwrot nadpłaconego podatku na koncie.
z PESEL czy NIP wysyłałeś pit-37 ? bo ja już nie wiem co robić... teściom wysłać nie mogę już od 2tygodni... a swojego nie mam jeszcze by spr czy tylko u Nich ten problem
Rok temu składałem 37 i 38. W tym roku póki co wysyłałem tylko 37 (pitów 8C z BM nie dostałem jeszcze) i z PESELem wysyłka 37 przeszła bez problemu.
>
> z PESEL czy NIP wysyłałeś pit-37 ? bo ja już nie wiem co robić... teściom wysłać nie
> mogę już od 2tygodni... a swojego nie mam jeszcze by spr czy tylko u Nich ten problem
ja z peselem
bezproblemowo
> z PESEL czy NIP wysyłałeś pit-37 ? bo ja już nie wiem co robić... teściom wysłać nie
> mogę już od 2tygodni... a swojego nie mam jeszcze by spr czy tylko u Nich ten problem
ja z peselem
bezproblemowo