śmierć mamy
śmierć mamy
Nowy rok i nowe problemy;-( mama zmarła w grudniu,czy bede mogła rozliczyć jej pit jako córka? Od kilku lat otrzymuje od Was bardzo szybkie i konkretne odpowiedzi ,moze i teraz mi sie uda?
Re: śmierć mamy
Mama może rozliczyć się wspólnie z małżonkiem to na bank
Ty nie możesz za Mame podpisać PITa
K.
Ty nie możesz za Mame podpisać PITa
K.
Jak zwykle mogę na Was liczyć, Dziekuje i pozdrawiam
marika106 napisał(a) :
> Jak zwykle mogę na Was liczyć, Dziekuje i pozdrawiam
Z tego co pamiętam to w polu 6 zaznaczasz okienko nr 3 i zeznanie powinno zostać złożone tylko z podpisem taty (z pustym polem podpisu mamy), ale wszelkiego rodzaju PITy 11 czy 8b mamy ujmujesz w tym zeznaniu i wszystkie dalsze pola powinny zostać wyliczone tak jakby rodzice rozliczali się wspólnie.
> Jak zwykle mogę na Was liczyć, Dziekuje i pozdrawiam
Z tego co pamiętam to w polu 6 zaznaczasz okienko nr 3 i zeznanie powinno zostać złożone tylko z podpisem taty (z pustym polem podpisu mamy), ale wszelkiego rodzaju PITy 11 czy 8b mamy ujmujesz w tym zeznaniu i wszystkie dalsze pola powinny zostać wyliczone tak jakby rodzice rozliczali się wspólnie.
Ja zrozumiałam, że marika pytała tylko o rozliczenie jej mamy, nie wspominała o tacie.
koleżanka napisał(a) :
> Ja zrozumiałam, że marika pytała tylko o rozliczenie jej mamy, nie
> wspominała o tacie.
Bo tak powiedziała: "mama zmarła w grudniu,czy bede mogła rozliczyć jej pit jako córka?"
wyraźnie "jako córka"
> Ja zrozumiałam, że marika pytała tylko o rozliczenie jej mamy, nie
> wspominała o tacie.
Bo tak powiedziała: "mama zmarła w grudniu,czy bede mogła rozliczyć jej pit jako córka?"
wyraźnie "jako córka"
Dokładnie, chodziło mi o samą mamę, ale i tak zrozumiałam że nie mogę