Wysyłka błąd 414

tomilee

Re: Wysyłka błąd 414

Post autor: tomilee »

Ja się już poddałem. Ewidentnie jakieś niedopracowanie Ministerstwa. Po prostu część PITów-28 złożę w wersji papierowej w Urzędzie. Poza tym (nie wiem czy ktoś inny miał ten problem) wczoraj nowa wtyczka - a dokładnie - wciśnięcie przycisku "Rejestr wysyłek" zawieszało mi Adobe Acrobat Readera (miałem w wersji 9.4, bo X jest do bani). Ze starą wtyczką nie było żadnych problemów. Odinstalowanie wtyczki i programu, a następnie ich powtórna instalacja nic nie pomogły. Musiałem w końcu zainstalować Readera w wersji X (ver. 10). Na razie jest OK. Ale zobaczymy. To pokazuje w jakim pośpiechu i na ostatnią chwilę nasze cudowne Państwo opracowuje tak poważne rzeczy. A raczej je zlewa... Liczy się chyba tylko szum medialny, że jest super, bo jest możliwość wysyłania PITów przez internet. A że są przy tym duże problemy to już nikt w gazecie czy telewizji już nie powie czy napisze. Szkoda gadać...

fiszaj

Post autor: fiszaj »

Wysłałem podając kwotę przychodów z 2010 "0", oczywiście nie było zero :)

No to teraz tylko wysyłać zeznania swoim wrogą albo dla hecy.

Edit. Dodzwoniłem się w końcu do pomocy technicznej e-deklaracji, poinformowałem ich o tym.

Pomoc Techniczna IPS

Post autor: Pomoc Techniczna IPS »

Rozmawiałem dzisiaj z PT e-Deklaracji. Podobno jest błąd w procedurze weryfikacji, mają to sprawdzić i poprawić.

markus

Post autor: markus »

Jestem ciekaw jak MF/US potraktuje wysłane zeznania weryfikowane kwota 0 za poprzedni rok.

Ares

Post autor: Ares »

U mnie w US zeznanie z nieprawidłową kwotą 0,00 zostało przyjęte, bo pani z US dzwoniła do mnie w sprawie braku nr-u KRS w poz 125, bo również nie przechodzi w zeznaniach, wszystko dot. OPP przechodzi a pole KRS puste :(. Też to zgłaszałem na PT e-deklaracji ale nadal cisza.

marbar

Post autor: marbar »

Dziś (po nocnej przerwie), niczego nie poprawiając, spróbowałam wysłać (z marszu) - i poszło.
Cud?
;-);-);-)

marbar

odpowiedzi z działu technicznego e-deklaracji jeszcze nie dostałam

Ares

Post autor: Ares »

Potwierdzam, że błąd został naprawiony. Te pity, które do wczoraj generowały 414 dziś przechodzą, właśnie przed chwilą wysłałem parę takich sztuk. Nie wiem jak z nr-em KRS poz 125, bo z tym był również problem

marbar

błąd został naprawiony, a maile zostały bez odpowiedzi
Nieładnie, prawda?
Zobaczymy kiedy się ruszą

aga_wa1

Post autor: aga_wa1 »

marbar napisał(a) :
> błąd został naprawiony, a maile zostały bez odpowiedzi
> Nieładnie, prawda?