ZAP-3

erjot

ZAP-3

Post autor: erjot »

W rozliczeniu za 2010 rok miałam nadpłatę i dołaczyłam do niego NIP-3 z moim numerem rachunku bankowego. Niestety w tym roku chciałam zaktualizować ten rachunek bankowy, bo zmieniłam bank, a za 2011 rok mam również nadpłatę. Czy w związku z tym do mojego Pit za 2011 rok załączam ZAP-3?
Ela275

Czech

Re: ZAP-3

Post autor: Czech »

zakładając, że nie prowadzisz działalności i nie jesteś vatowcem(oraz innym płatnikiem) - TAK - ZAP 3
Co prawda ZAP-3 składa się jako odrębny formularz - nie jest już załącznikiem w PIT - to można go chyba złożyć razem z PITem. Czy ktoś już to przerabiał w US ??

Wirus
Kontakt:

Post autor: Wirus »

ZAP-3 jest oddzielnym formularzem więc nie może być załącznikiem. Nie ma za to przeciwskazań aby zlożyć go razem z pitem z tym że będą to 2 oddzielne od siebie dokumenty. Także w najgorszym wypadku pit może zostac szybciej rozliczony niż aktualizacja rachunku i pieniądze pójdą na stare konto. Wszystko jest w gestii pracowników US.

Pitowiec

Post autor: Pitowiec »

Jeśli piszesz tu o zeznaniu PIT-28 to może warto w polu 129 (na dodatkowe informacje) wpisać np. "W dniu ... złożyłem ZAP-3 z aktualnym numerem rachunku bankowego." :-)
Co Wy na to?

Zablokowany