Wysyłka błąd 414
Re: Wysyłka błąd 414
Próbowałem wysłać "urzędową" aplikacją e-deklaracja i też 414.
Ale dane zeszłoroczne czym były wysłane?
Bo może w zeszłym roku poszły z pustym polem 43 na PIT-28... ?
M.K. napisał(a) :
> Czy zeszłoroczne pity-28 były wysyłane z PITy 2010 czy z innego programu?
TAK wszystkie pity w moim biurze są sporządzane i wysyłane z programu PITxxxx, a papierowe wersje już od 1997roku, bo to najlepszy program jaki używałem a przez tyle lat wiele ich próbowałem.
I przy okazji wielki szacun dla Autora.
> Czy zeszłoroczne pity-28 były wysyłane z PITy 2010 czy z innego programu?
TAK wszystkie pity w moim biurze są sporządzane i wysyłane z programu PITxxxx, a papierowe wersje już od 1997roku, bo to najlepszy program jaki używałem a przez tyle lat wiele ich próbowałem.
I przy okazji wielki szacun dla Autora.
U mnie pole 43 nie było puste a deklaracja była wysłana elektronicznie ale innym programem. Próbowałem też z innymi podatnikami i także podawałem kwotę przychodów z np. PIT-36L.
Dzwoniłem na pomoc techniczną ale nikt nie odbiera :)
Na infolinii ogólnej kierują do pomocy technicznej radzą sprawdzić dane dokładnie.
Dzwoniłem na pomoc techniczną ale nikt nie odbiera :)
Na infolinii ogólnej kierują do pomocy technicznej radzą sprawdzić dane dokładnie.
Ja tylko sugeruję sprawdzenie wyslanego w zeszlym roku xmla, czy w pozycji na kwote przychodu jest ta kwota.
ja też mam nadal ten błąd :(, ja w zeszłym roku też wysłałam z tego programu drogą elektroniczną i mam kwote w poz.43, którą zresztą wpisuje teraz.
U mnie to samo, błąd 414 przy PIT 28, próbowałem też przez e-Deklaracje, ale zrezygnowałem znajdując błąd w ich formularzu PIT 28, nie wiem czy w innych jest tak samo, napisałem do nich maila, zobaczymy co odpowiedzą i czy raczą odpowiedzieć.
Znaleziony błąd dotyczy gminy, wyobraźcie sobie że w ich formularzu PIT 28 po wybraniu województwa, Śląskie, powiatu Gliwice, możemy wybrać tylko gminy Gierałtowice, Knurów, Pilchowice, Pyskowice, Rudziniec, Sośnicowice, Toszek lub Wielowieś, nie ma wyboru gminy Gliwice.
Bez wpisania gminy formularz przy sprawdzaniu wywala błąd, w Pity 2011 można zaimportować lub wpisać ręcznie prawidłową gminę i nie wiem czy to nie jest przyczyną błędu 414 - niepoprawne dane identyfikacyjne.
Może ktoś z Gliwic wypowiedział by się czy udało mu się wysłać rozliczenie PIT 28 za pomocą programu PITy 2011.
Znaleziony błąd dotyczy gminy, wyobraźcie sobie że w ich formularzu PIT 28 po wybraniu województwa, Śląskie, powiatu Gliwice, możemy wybrać tylko gminy Gierałtowice, Knurów, Pilchowice, Pyskowice, Rudziniec, Sośnicowice, Toszek lub Wielowieś, nie ma wyboru gminy Gliwice.
Bez wpisania gminy formularz przy sprawdzaniu wywala błąd, w Pity 2011 można zaimportować lub wpisać ręcznie prawidłową gminę i nie wiem czy to nie jest przyczyną błędu 414 - niepoprawne dane identyfikacyjne.
Może ktoś z Gliwic wypowiedział by się czy udało mu się wysłać rozliczenie PIT 28 za pomocą programu PITy 2011.
-
Jestem z Gliwic i dzisiaj wysłałem dwa PIT-y 28 przez program PIT-y 2011. Jeden (mój) używając podpisu kwalifikowanego drugi podając przychody za ubiegły rok. Z wysyłką problemów żadnych nie było.
Odnośnie programu e-deklaracje nie ma żadnego błędu. Po prostu w rubryce Powiat nie wybierasz "gliwicki" tylko wybierasz "Miasto Gliwice" a dokładnie "M.Gliwice"
Odnośnie programu e-deklaracje nie ma żadnego błędu. Po prostu w rubryce Powiat nie wybierasz "gliwicki" tylko wybierasz "Miasto Gliwice" a dokładnie "M.Gliwice"
A co wpisałeś w rubryce Gmina w programie Pity 2011, ja zaimportowałem z poprzedniego roku i próbowałem kilkakrotnie wysłać, wpisując NIP, Pesel, dane sprawdzałem wiele razy, kwota z ubiegłego roku prawidłowa i cały czas mam zonk 414.