UPO - Urzędowe Poświadczenie Odbioru

mastergreg1

UPO - Urzędowe Poświadczenie Odbioru

Post autor: mastergreg1 »

Właśnie wysłałem elektronicznie PIT-28 (dochody z najmu - ryczałt). W poprzednim roku wpisywałem NIP teraz wpisałem PESEL. Poszło bez problemu, wydrukowałem UPO i tu jedna sprawa mnie zastanawia. Jak przypisać to UPO do konkretnego podatnika i jego PIT-a. Wcześniej gdy na PIT-28 podawałem NIP to figurował on także na Urzędowym Poświadczeniu Odbioru. Teraz jak na PIT-28 podałem swój PESEL to na UPO w rubryce NIP mam wpisane coś takiego: <ds:Si. Więc teraz nie mam pojęcia jak można stwierdzić iż to UPO potwierdza wysłanie mojego PIT-a

M.K.

Re: UPO - Urzędowe Poświadczenie Odbioru

Post autor: M.K. »

Zamiast numeru jest to kawałek danych XML.
Proszę o ponowne pobranie UPO z tego adresu: http://www.e-deklaracje.gov.pl/files/pdf/UPO_v4-0.pdf

mastergreg1

Jest prawie dokładnie to samo. Jedyna zmiana jest taka, że ten kod <ds:Si pojawił się dodatkowo w rubryce "Nip podmiotu występującego jako drugi na dokumencie". Na poprzednim UPO to pole było puste

M.K.

Post autor: M.K. »

Jest to najnowsze dostępne UPO. Wobec tego trzeba monitować tutaj: info.e-deklaracje@mofnet.gov.pl , podając numer id zeznania.

mastergreg1

Szybko zadziałali. Wysłałem zgłoszenie. I już jest OK. Teraz na UPO nie mam już rubryki NIP tylko jest rubryka PESEL i w niej podany prawidłowy mój nr PESEL

Zablokowany