alarm w gazetach
alarm w gazetach
Wysyłałam zeznanie z Waszego programu , nie zaznaczałam wersji testowej - mam potwierdzenie - czy na pewno przeszło ? Po lekturze dzisiejszych gazet trochę mi słabo . Nie wiecie gdzie to sprawdzić , czy zeznanie doszło ?
Re: alarm w gazetach
Gazet nie czytałem... Ale wiem, że trzeba sprawdzić UPO. Jeśli program pokazał status 200 i obok, po lewej stronie jest napisane na zielono WYSŁANE to znaczy, że doszło poprawnie.
Proponuję wydrukować UPO.
Proponuję wydrukować UPO.
Szukałem listy programów autoryzowanych przez Ministerstwo finansów, ale nie mogę jej znaleźć. W komunikatach twierdzą, że istnieje taka lista. Jakby ktoś do niej dotarł, to proszę o info.
Jest tylko jeden program autoryzowany autorstwa Min.Fin., tzn. formularze PDF na e-Deklaracje.gov.pl.
Po sprawdzeniu wszystkiego sprawa jest jasna: jeśli ktoś przez nieuwagę lub roztargnienie zaznaczył opcję: test i wysłał tylko w takiej formie swoje zeznanie to ma problem.
Tak naprawdę kwestia oprogramowania nie ma tu nic do rzeczy. Nie ma co panikować. Pozdrawiam
Tak naprawdę kwestia oprogramowania nie ma tu nic do rzeczy. Nie ma co panikować. Pozdrawiam
Dodam, że nie da się wydrukować UPO ze strony M.F. jeśli dane zostały wysłane do systemu testowego.
A czym się różni UPO z programu testowego od tego poprawnego? Pierwszy raz wysyłałam PIT drogą elektroniczną i też trochę się obawiam po tej lekturze http://www.e-deklaracje.gov.pl/index.ph ... 0110405-14
Nie da się pobrać UPO dysponując identyfikatorem z systemu testowego (będzie status 300- brak dokumentu). Nie istnieje "testowe UPO".UPO łączy się tylko z "właściwym" systemem i tam szuka podanego identyfikatora dokumentu.