alarm w gazetach

Bonia

alarm w gazetach

Post autor: Bonia »

Wysyłałam zeznanie z Waszego programu , nie zaznaczałam wersji testowej - mam potwierdzenie - czy na pewno przeszło ? Po lekturze dzisiejszych gazet trochę mi słabo . Nie wiecie gdzie to sprawdzić , czy zeznanie doszło ?

M.K.

Re: alarm w gazetach

Post autor: M.K. »

Gazet nie czytałem... Ale wiem, że trzeba sprawdzić UPO. Jeśli program pokazał status 200 i obok, po lewej stronie jest napisane na zielono WYSŁANE to znaczy, że doszło poprawnie.

Proponuję wydrukować UPO.

Ben

Post autor: Ben »

Szukałem listy programów autoryzowanych przez Ministerstwo finansów, ale nie mogę jej znaleźć. W komunikatach twierdzą, że istnieje taka lista. Jakby ktoś do niej dotarł, to proszę o info.

M.K.

Jest tylko jeden program autoryzowany autorstwa Min.Fin., tzn. formularze PDF na e-Deklaracje.gov.pl.

Ben

Post autor: Ben »

Po sprawdzeniu wszystkiego sprawa jest jasna: jeśli ktoś przez nieuwagę lub roztargnienie zaznaczył opcję: test i wysłał tylko w takiej formie swoje zeznanie to ma problem.
Tak naprawdę kwestia oprogramowania nie ma tu nic do rzeczy. Nie ma co panikować. Pozdrawiam

M.K.

Dodam, że nie da się wydrukować UPO ze strony M.F. jeśli dane zostały wysłane do systemu testowego.

Nika

Post autor: Nika »

A czym się różni UPO z programu testowego od tego poprawnego? Pierwszy raz wysyłałam PIT drogą elektroniczną i też trochę się obawiam po tej lekturze http://www.e-deklaracje.gov.pl/index.ph ... 0110405-14

Bartek

Post autor: Bartek »

Nie da się pobrać UPO dysponując identyfikatorem z systemu testowego (będzie status 300- brak dokumentu). Nie istnieje "testowe UPO".UPO łączy się tylko z "właściwym" systemem i tam szuka podanego identyfikatora dokumentu.

Zablokowany