problem z kolorowym wydrukiem
-
Pomoc Techniczna IPS
Re: problem z kolorowym wydrukiem
A może to? - Canon Inkjet Printer Driver Add-On Module V2.00
http://www.canon.pl/Support/Consumer_Pr ... oad&page=1
Może jednak chodzi o sterownik?
http://www.canon.pl/Support/Consumer_Pr ... oad&page=1
Może jednak chodzi o sterownik?
-
Wik
Tak, dokładnie tak, próbowałem zapisane w programie PITy2010 formularze wydrukować przez Foxit Readera i teraz przez Acrobat Readera i jest dokładnie tak samo źle jak przy drukowaniu z programu PITy2010. Już nawet zastanawiałem się czy może mieć na to wpływ program Kaspersky Internet Security 2011 - bo tylko te dwa programy mam tu i w domu na komputerze?
Pozdrawiam,
Wiktor
Pozdrawiam,
Wiktor
-
Wik
Ja też tak pomyślałem, to na pewno sterownik do drukarki, ale:
- po pierwsze inne rzeczy drukuje OK, zarówno obrazy jak i PDF'y ,
- po drugie sprawdzam to samo na komputerze w pracy gdzie jest starszy system operacyjny i zupełnie inna drukarka Canona i wychodzi tak samo żle.
No chyba że wszystkie sterowniki Canona są do bani? Ale w to nie chce mi się wierzyć.
Pozdrawiam,
Wiktor
- po pierwsze inne rzeczy drukuje OK, zarówno obrazy jak i PDF'y ,
- po drugie sprawdzam to samo na komputerze w pracy gdzie jest starszy system operacyjny i zupełnie inna drukarka Canona i wychodzi tak samo żle.
No chyba że wszystkie sterowniki Canona są do bani? Ale w to nie chce mi się wierzyć.
Pozdrawiam,
Wiktor
Widzę z tego, że samo drukowanie w programie jest poprawne. Zapewne kolory RGB zdefiniowane przez nas w PIT-37 odbiegają od oryginału co na wydruku daje takie efekty.
Mało czasu zostało do końca okresu "pitowego". Pracuję już nad przyszłorocznym programem i będę miał na uwadze problem kolorów.
Mało czasu zostało do końca okresu "pitowego". Pracuję już nad przyszłorocznym programem i będę miał na uwadze problem kolorów.
-
Wik
Chyba to się potwierdza, bo z drukowaniem czarno-białym nie ma najmniejszych problemów.
Pozdrawiam,
Wiktor
Pozdrawiam,
Wiktor
U mnie: Win XP Home SP3 32bit, Canon i560, PIT'y 2010 NG v. 1.2.6.20.
Drukarka drukuje bardzo dobrze wszystkie formularze zarówno w kolorze jak i na czarno-biało (Jakość druku: Standardowa).
Wydruki zgadzają się z tym co jest na ekranie monitora. Nie stwierdzam żadnych smug, rozmazanych kolorów, nieczytelnych tekstów.
Moje sugestie (prawdopodobne):
1. Wyrównanie głowic drukujących.
2. Problem z buforowaniem drukarki/dokumentów (w ustawieniach drukarki (Start/Ustawienia/Drukarki i Faksy)).
Pozdrawiam.
Drukarka drukuje bardzo dobrze wszystkie formularze zarówno w kolorze jak i na czarno-biało (Jakość druku: Standardowa).
Wydruki zgadzają się z tym co jest na ekranie monitora. Nie stwierdzam żadnych smug, rozmazanych kolorów, nieczytelnych tekstów.
Moje sugestie (prawdopodobne):
1. Wyrównanie głowic drukujących.
2. Problem z buforowaniem drukarki/dokumentów (w ustawieniach drukarki (Start/Ustawienia/Drukarki i Faksy)).
Pozdrawiam.
To dla mnie dobra wiadomość.
Panie Marcinie, czy może pan udostępnić mi wersję instalacyjną programu PIT'y 2010 NG 1.2.6.20?
Po sygnałach na tym forum nie mam pewności, czy wersja 1.2.7.3 będzie u mnie dobrze działać.
Pozdrawiam serdecznie.
Po sygnałach na tym forum nie mam pewności, czy wersja 1.2.7.3 będzie u mnie dobrze działać.
Pozdrawiam serdecznie.
Jeśli wystąpią problemy to wtedy prześlę.