PROBLEM Z WYDRUKIEM
Re: PROBLEM Z WYDRUKIEM
Zgadza się to co napisał Bartek, ale i tak prowadzę pracę nad modułem "doradcy". Samego "sumatora" PIT-11 nie mogę wprowadzić. Całość muszę to zrobić kompleksowo.
Witam,
Zgodnie z obietnicą, mam w ręku oryginał druku PIT-36 (Samindruk, Brodnica) . Jest to rzeczywiście wstęga DIN A3 z dołączona DIN A4. Na jednej stronie od lewej : strony 5, 6, 1, na drugiej stronie od lewej 2, 3, 4. Kto tak wymyslił - chyba nikt, kto ma do czynienia z wydrukami komputerowymi. Pewnie jakiś ekolog, lub dyrektor departamentu finansowego w ministerstwie, aby zaoszczędzić na papierze
W tej sytuacji konfiguracja przygotowana przez p. Marcina jest poprawna, przy założeniu, że odcinamy "dolepioną" A4 ze stronami 4 i 5 a pozostałą A3 wkładamy do drukarki duplex A3 i drukujemy tylko dane. Następnie wkładamy pozostawioną A4 i konfigurujemy pod strony 4 i 5.
Można i tak, ale to chyba bardziej kłopotliwe.
Kiedy mamy drukarkę duplex A3 i czysty papier A3 chyba lepiej drukować z automatu od razu poprawnie niz wykonywać powyższe kombinacje ? Ale to juz moje własne zdanie.
Pzdr
Zgodnie z obietnicą, mam w ręku oryginał druku PIT-36 (Samindruk, Brodnica) . Jest to rzeczywiście wstęga DIN A3 z dołączona DIN A4. Na jednej stronie od lewej : strony 5, 6, 1, na drugiej stronie od lewej 2, 3, 4. Kto tak wymyslił - chyba nikt, kto ma do czynienia z wydrukami komputerowymi. Pewnie jakiś ekolog, lub dyrektor departamentu finansowego w ministerstwie, aby zaoszczędzić na papierze
W tej sytuacji konfiguracja przygotowana przez p. Marcina jest poprawna, przy założeniu, że odcinamy "dolepioną" A4 ze stronami 4 i 5 a pozostałą A3 wkładamy do drukarki duplex A3 i drukujemy tylko dane. Następnie wkładamy pozostawioną A4 i konfigurujemy pod strony 4 i 5.
Można i tak, ale to chyba bardziej kłopotliwe.
Kiedy mamy drukarkę duplex A3 i czysty papier A3 chyba lepiej drukować z automatu od razu poprawnie niz wykonywać powyższe kombinacje ? Ale to juz moje własne zdanie.
Pzdr
Może dostosowano PIT-36 do nadruku na szerokich drukarkach igłowych?
Sprawy z oknem wydruku nie zamknąłem. Mam na uwadze zrobienie możliwości dowolnego układu stron, ale czy zdążę do przyszłego roku? Nie wiem... :(
Sprawy z oknem wydruku nie zamknąłem. Mam na uwadze zrobienie możliwości dowolnego układu stron, ale czy zdążę do przyszłego roku? Nie wiem... :(
A ja dalej nie rozumiem jak złożyć taką "składankę" PIT-36, żeby zgadzała się kolejność stron. :-))
Chyba tylko powycinać i zanieść do odbicia "na ksero".
Powtarzam:
pod stroną 6 chyba powinna być strona 5,
a na "odciętej" kartce - strony 3 i 4 (nie 4 i 5).
Jednak się pomyliłem, panie Marcinie. Przepraszam.
Jak się okazuje, to jest "feler" na skalę kraju. I tylko po to, żeby ludzie więcej wydawali (np. na ksero).
Pozdrawiam serdecznie.
Chyba tylko powycinać i zanieść do odbicia "na ksero".
Powtarzam:
pod stroną 6 chyba powinna być strona 5,
a na "odciętej" kartce - strony 3 i 4 (nie 4 i 5).
Jednak się pomyliłem, panie Marcinie. Przepraszam.
Jak się okazuje, to jest "feler" na skalę kraju. I tylko po to, żeby ludzie więcej wydawali (np. na ksero).
Pozdrawiam serdecznie.
Albo żeby więcej PITów wysyłali przez Internet :)
Albo jest to sformatowane pod kątem przemysłowych maszyn drukarskich używających papieru w belach, a nie dla drukarek maks A3.