Ogólnie - odliczyć może ten na kogo są wystawione faktury i kto ma tytuł prawny do mieszkania, domu.
Czyli może to być właściciel - na podstawie aktu własności lub zamieszkujący- na podstawie umowy dzierżawy czy umowy użyczenia - np.: dzieci mieszkające "u rodziców".
Odliczenie okien od podatku
Re: Odliczenie okien od podatku
Janusz M. napisał(a) :
> Przecież to jasne, ktoś za to wziął kupę kasy :)
> Od lat zmienia się druki wprowadzając nieistotne zmiany, niekiedy durne zmiany. :)
Ogłaszam, że ogłosiłam już (http://www.pit.dobry.pl/forum/viewtopic ... 3&start=10) konkurs odpowiedzi na pytanie:
- dlaczego mnie to nie dziwi?
> Od lat zmienia się druki wprowadzając nieistotne zmiany, niekiedy durne zmiany. :)
Ogłaszam, że ogłosiłam już (http://www.pit.dobry.pl/forum/viewtopic ... 3&start=10) konkurs odpowiedzi na pytanie:
- dlaczego mnie to nie dziwi?
-
Kant
Janusz M. napisał(a) :
> Bartek napisał(a) :
> Po jakiego diabła
> > zamienili przeznaczenie A z B nie wiem, chyba tylko po to by B i C były
> ciągłością
> > jako nieodliczanych...
>
Zmiany przestają być nieistotne, jeśli w następstwie takiej zmiany wiele zwrotów nie nastąpi z powodu wypełnienia niewłaściwego załącznika;)
> Bartek napisał(a) :
> Po jakiego diabła
> > zamienili przeznaczenie A z B nie wiem, chyba tylko po to by B i C były
> ciągłością
> > jako nieodliczanych...
>
Zmiany przestają być nieistotne, jeśli w następstwie takiej zmiany wiele zwrotów nie nastąpi z powodu wypełnienia niewłaściwego załącznika;)
-
Gość
Witam
Czy nalezy doliczyc do przychodu zwrot ze spoldzielni za wymienione okna? Dostałam ze spoldzielni pit8C
Czy nalezy doliczyc do przychodu zwrot ze spoldzielni za wymienione okna? Dostałam ze spoldzielni pit8C