Ściśnięta czcionka na wydruku PIT-37
Ściśnięta czcionka na wydruku PIT-37
Witam
Mam problem z wydrukiem formularza, gdy w polach zaliczki pobranej przez płatnika (poz. 43, 46, 51, 56, 61) pojawia się kwota niezaokrąglona do pełnych złotych. Wówczas w tych polach oraz poz 65. wpisana kwota na wydruku jest ściśnięta i w związku z tym nieczytelna. Zmiana czcionki na inną niż domyślna nie pomaga. Jest jakiś inny sposób, by sobie z tym poradzić w obecnej wersji?
Pozdrawiam
Arek
Mam problem z wydrukiem formularza, gdy w polach zaliczki pobranej przez płatnika (poz. 43, 46, 51, 56, 61) pojawia się kwota niezaokrąglona do pełnych złotych. Wówczas w tych polach oraz poz 65. wpisana kwota na wydruku jest ściśnięta i w związku z tym nieczytelna. Zmiana czcionki na inną niż domyślna nie pomaga. Jest jakiś inny sposób, by sobie z tym poradzić w obecnej wersji?
Pozdrawiam
Arek
- Załączniki
-
- Ściśnięta czcionka na wydruku PIT-37.
- pit-37.png (11.43 KiB) Przejrzano 5629 razy
Re: Ściśnięta czcionka na wydruku PIT-37
Jaka kwota jest wpisana?
Przykładowo w poz. 56 (z sumatora) 2340,5 (1463 + 877,5). Początkowo myślałem, że w związku z groszami kwota nie jest po prostu drukowana, ale po powiększeniu PDFa widać ściśnięcie tej wartości.
Tak, to jest pewien błąd w programie, że w polach na zaliczki źle skaluje kwoty gdy są wpisane grosze.
Ale zanim to poprawię proszę wpisać kwoty zaliczek bez groszy bo takie powinny zostać pobrane przez płatnika. System e-deklaracje nie przyjmie kwot zaliczek z groszami.
Ale zanim to poprawię proszę wpisać kwoty zaliczek bez groszy bo takie powinny zostać pobrane przez płatnika. System e-deklaracje nie przyjmie kwot zaliczek z groszami.
Dzięki. To że jest to niepoprawne, to wiem, ale mój urząd skarbowy (do zeszłego roku) przyjmował takie pity.
Czekam na poprawkę.
Czekam na poprawkę.
Poprawiłem. Dzisiaj lub jutro będzie aktualizacja.
Rewelacja, dziękuję.
Mam trochę innych problemów technicznych. Myślę, że jutro opublikuję nową wersję.