Potrzebuje pomocy
Koleżanka pracowała 3 m-ce w Anglii i resztę w kraju ma pit 11, formularz P-45 i wszystkie pay slipy. Jeżeli dobrze myślę to rozliczam ją na picie 36 + Pit ZG tak?
A zarobioną kwotę miesięczną przeliczam na złotówki z dnia otrzymania pay slipy ?
Praca w Anglii i w Polsce
Re: Praca w Anglii i w Polsce
Tak, PIT-36 + ZG
Przeliczamy na złote według kursu z dnia wypłaty.
Do przeliczenia przyjmujemy dochód brutto pomniejszony o równowartość 30% diety jaka przysługuje z tytułu podróży służbowych do UK.
Przeliczamy na złote według kursu z dnia wypłaty.
Do przeliczenia przyjmujemy dochód brutto pomniejszony o równowartość 30% diety jaka przysługuje z tytułu podróży służbowych do UK.
-jeżeli korzystamy z kursów NBP - to z dnia poprzedzającego wypłatę
- dieta 30% przysługuje za każdy dzień pobytu -dni wolne od pracy też
-dodatkowo od przychodu/dochodu brutto za każdy m-c "zryczałtowane" kUP - jeśli to był stosunek pracy
czyli np.: 111.25x3
- dieta 30% przysługuje za każdy dzień pobytu -dni wolne od pracy też
-dodatkowo od przychodu/dochodu brutto za każdy m-c "zryczałtowane" kUP - jeśli to był stosunek pracy
czyli np.: 111.25x3
Czyli KUP to będzie 3x 111,25 a jak mam tą dietę obliczyć?
Dzięki bardzo, i tak nie wiem czy poradzę bo nie wiem czy korzystać tylko z tego formularza p-45 czy z pay slipów
Pay slipy - przeliczasz walutę z każdej wypłaty np:
Dane:
Pay slip nr XX - wypłata 08.III 800 funtów za okres od 02.III- 08.III (7 dni) dieta za każdy dzień 32 Funt
Wyliczenie :
800 - (30%x 32 x7) dochód - który przeliczasz wg Kursu NBP za 07.III
I tak wszystkie Pay Slips
Na końcu od sumy dochodów odejmujesz KUP
Dane:
Pay slip nr XX - wypłata 08.III 800 funtów za okres od 02.III- 08.III (7 dni) dieta za każdy dzień 32 Funt
Wyliczenie :
800 - (30%x 32 x7) dochód - który przeliczasz wg Kursu NBP za 07.III
I tak wszystkie Pay Slips
Na końcu od sumy dochodów odejmujesz KUP