ulga prorodzinna -samotnie wychowujaca

wiki

ulga prorodzinna -samotnie wychowujaca

Post autor: wiki »

Witam !
Jestem rozwiedziona a już obecnie mój były małżonek nie żyje .Mam dziecko 17 letnie ale poza małżeńskie z partnerem z którym już 7 lat temu się rozstałam. Syn był zameldowany u niego i tam mieszkał i uczył się do 31.08.2010 .
Od 01.09.2010 syn zamieszkał ze mną i zameldowałam go czasowo u siebie dopóki nie skończy szkoły średniej i studiów . Ojciec przesyła mu na jego konto jakąś sumę na wydatki i jego potrzeby - nie mieliśmy spraw sądowych o alimenty ani innych tylko między sobą to ustaliliśmy.
Czy mogę rozliczyć się z synem od miesiąca września jako osoba samotnie wychowująca i skorzystać z ulgi rodzinnej za te 4 miesiące 2010 r .

Bartek

Re: ulga prorodzinna -samotnie wychowujaca

Post autor: Bartek »

Moim zdaniem jak najbardziej możesz :) Zarówno jako samotny rodzic jak i ulgę od m-ca w którym syn zamieszkał z Toba włącznie. Tylko dobrze by było zgadać się z ojcem dziecka żeby on sobie tez nie odliczył przypadkiem ulgi za te m-ce. Bo podwójnie odliczać nie można

wiki

Dziękuje . Ojciec zostanie poinformowany a czy on jako kawaler może tez skorzystać z tej ulgi jako samotny za te 8 miesięcy?

marbar

Post autor: marbar »

tak

wiki

Dziękuje wszystkim. Pozdrawiam.

marbar

Post autor: marbar »

trzymaj się:)