potrzebuję pomocy
-
Gość
Re: potrzebuję pomocy
pisze ZUS raport miesięczny dla osoby ubezpieczonej, nie pisze jednak że jest to pit 11A, na kartce jest pieczątka i podpis mojego pracodawcy,
Czyli tylko raport i pewnie jest jeszcze napisane ZUS RMUA - to informacja dla Ciebie.
Rozliczasz tylko to co masz na PIT 11 od pracodawcy czy z ZUS-u PIT11a ....
Rozliczasz tylko to co masz na PIT 11 od pracodawcy czy z ZUS-u PIT11a ....
-
Czech
Informację PIT 11A ZUS wysyła tylko do tych pracowników dla których jest PŁATNIKIEM zasiłku chorobowego. Dzieje się tak wtedy, gdy pracodawca zatrudnia mniej niż 20 pracowników.
Gdy pracowników jest więcej niż 20 - to pracodawca jest PŁATNIKIEM i wtedy chorobowe wraz z zarobkami umieszczone są na jednym PIT-11, który wystawia PRACODAWCA a nie ZUS.
A to pismo to pewnie jest RMUA - lub pismo , które je zastępuje - dla celów informacyjnych potrzebne czasem aby się dostać do lekarza.
Gdy pracowników jest więcej niż 20 - to pracodawca jest PŁATNIKIEM i wtedy chorobowe wraz z zarobkami umieszczone są na jednym PIT-11, który wystawia PRACODAWCA a nie ZUS.
A to pismo to pewnie jest RMUA - lub pismo , które je zastępuje - dla celów informacyjnych potrzebne czasem aby się dostać do lekarza.
-
Gość
tak dokładnie to RMUA, więc wszystko jest ujęte w picie 11??
czy to oznacza że mam nanieść na pit 37 wyłącznie dane z pit 11?
czy to oznacza że mam nanieść na pit 37 wyłącznie dane z pit 11?
Wyszło na to , że razem TAK......