Jak sprawdzić treść wysłanego PIT-a
Jak sprawdzić treść wysłanego PIT-a
Jak sprawdzić, treść wysłanych dokumentów; w UPO mam tylko informację, że dokument przyjęto (kiedy i od kogo - nry NIP), nie wiadomo jaka jest jego treść.
Re: Jak sprawdzić treść wysłanego PIT-a
treść możesz sobie sprawdzić tylko w programie i podczas wysyłki do systemu e-deklaracje.
Ale możesz być pewny, że jeżeli dostałeś status 200 to dokument na pewno dotarł w takiej postaci jaka jest w programie ;)
Ale możesz być pewny, że jeżeli dostałeś status 200 to dokument na pewno dotarł w takiej postaci jaka jest w programie ;)
Jeśli otrzymałem kod 200, to mam pewność, że dokument dotarł, ale nie znam jego treści. Nie ma pewności, że treść była taka sama jak jest TERAZ w programie. Wydaje mi się, że nic nie zmieniałem, ale podczas sprawdzania statusu a potem podczas zamykania programu pojawił się komunikat, że dokument zmieniono i czy zapisać zmiany.
Mam wrażenie, że sprawdzenie statusu wysłanego dokumentu (dokładniej: sprawdzenie, czy już został przetworzony i jest przyjęty) powoduje pojawienie się takiego komunikatu.
Mam wrażenie, że sprawdzenie statusu wysłanego dokumentu (dokładniej: sprawdzenie, czy już został przetworzony i jest przyjęty) powoduje pojawienie się takiego komunikatu.
-
Otwieramy wysłany dokument i z menu wybieramy Plik\Wyślij\Zeznanie do urzędu
W oknie Wysyłanie zeznania do systemu e-Deklaracje naciskamy na Więcej informacji.
W raporcie pojawią się wysłane dane.
W oknie Wysyłanie zeznania do systemu e-Deklaracje naciskamy na Więcej informacji.
W raporcie pojawią się wysłane dane.