Witam,
mam pytanie odnośnie internetu , jaki jest limit oraz mój małżonek jest zameldowany w innej miejscowości ( u mnie mnie ) a rachunki za internet otrzymuje na stary adres (inny niż zameldowany), czy my możemy to sobie odliczyć , zaznaczam że jesteśmy małżeństwem 3 lata.
Dziękuję.
internet
Re: internet
limit to 760zł na osobę.
Na fakturach musi być podane aktualne miejsce ZAMIESZKANIA osób na które są wystawione. Jeżeli w urzędzie skarbowym został też wcześniej zgłoszony adres ZAMIESZKANIA podatnika w postaci aktualizacji NIP-3 to można odliczyć ulgę.
Także nie liczy się adres zameldowania tylko adres zamieszkania który powinien być zgłoszony w US.
Adres na fakturze musi się pokryć z adrsem zamieszkania podanym w US.
I odliczyć mogą tylko osoby wymienione na fakturze. Jeżeli jest tam tylko mąż to tylko on może odliczyć.
Na fakturach musi być podane aktualne miejsce ZAMIESZKANIA osób na które są wystawione. Jeżeli w urzędzie skarbowym został też wcześniej zgłoszony adres ZAMIESZKANIA podatnika w postaci aktualizacji NIP-3 to można odliczyć ulgę.
Także nie liczy się adres zameldowania tylko adres zamieszkania który powinien być zgłoszony w US.
Adres na fakturze musi się pokryć z adrsem zamieszkania podanym w US.
I odliczyć mogą tylko osoby wymienione na fakturze. Jeżeli jest tam tylko mąż to tylko on może odliczyć.
Wirus,raczej liczy się adres miejsca instalacji z umowy,dlatego ze na fakturze może być adres korespondencyjny,a ten może być inny niż zamieszkania/instalacji łącza ;):)
Dziękuję za sprostowanie. ;-)