Koszty uzyskania przychodów

Witek2

Koszty uzyskania przychodów

Post autor: Witek2 »

W październiku zwolniono żonę z pracy, do tej pory miała koszt uzyskania przychodu 1668,72 a teraz na druku Pit-11 widnieje koszt 1390,60 jak mam to zapisać w zeznaniu.

marbar

Re: Koszty uzyskania przychodów

Post autor: marbar »

przepisać kwotę

Witek2

Jak przepiszę kwotę to w programie wyskakuje błąd.

marbar

Post autor: marbar »

w pozycji kosztów uzyskania przychodów rozwija się okienko - zaznaczyłes kwadracik, że z tytułu dojazdów?

Witek2

Dziękuję serdecznie.

it2000

Post autor: it2000 »

za zeszły rok miałem wyższe koszty uzyskania przyvchodów w rozliczeniu PIt z zakładu. z tytułu pracy w innej miejscowości niz zamieszkanie. W połowie tego roku zmieniłem miejsce zamieszkania na miejscowośc w siedzibie zakładu. zameldowałem sie w sierpniu na pobyt czasowy. złozyłem NIP 3 do USkarb. ale nie powiadomiłem swojej firmy o zmianie adresu zamieszkania ( zrobiłem to dopiero w styczniu br). Dostałem PIT 11 z naliczonymi kosztami uzysku z tytułu lokalizacji zakładu w innej miejscowosci jak miejsce zamieszkania za cały rok 2010. Wiem, że koszt to jakas kwota ponad 100 zł miiesięcznie. PYTANIE czy od kosztów uzyskiuPitu 11 z zakładu mam sam odjąc te 4 miesiące przy wypełnianiu swojego PIT osobistego???

Wirus
Kontakt:

Post autor: Wirus »

tak, musisz odjąć sam KUP od daty zamieszkania jaką podałeś US w aktualizacji NIP 3.

miesięcznie 111 zł 25 gr - jeżeli zamieszkiwałeś w miejscowości zakładu pracy.
miesięcznie 139 zł 06 gr - jeżeli zamieszkiwałeś poza miejscowowścią zakładu pracy.

Zablokowany