praca w komisji
-
gosccc
praca w komisji
Rozliczyłam sie juz z pitów 11 i zaniosłam do skarbówki, ale przypomniałam sobie ze brałam udział w komisji wyborczej....nie dostałam żadnego pitu od nich.....co teraz? W sumie na ręke dostałam 300 zł
Re: praca w komisji
powinnaś dostać pit R z tym dochodem, jednak jest do dochód zwolniony z podatku więc nie musiałabyś się z niego rozliczać. ;-)
Wirus ma rację
Zgodnie z art. 21 ust. 1 pkt 17 ustawy pdof wolne od podatku są diety oraz kwoty stanowiące zwrot kosztów, otrzymywane przez osoby wykonujące czynności związane z pełnieniem obowiązków społecznych i obywatelskich - do wysokości nie przekraczającej miesięcznie kwoty 2.280 zł.
Zgodnie z art. 21 ust. 1 pkt 17 ustawy pdof wolne od podatku są diety oraz kwoty stanowiące zwrot kosztów, otrzymywane przez osoby wykonujące czynności związane z pełnieniem obowiązków społecznych i obywatelskich - do wysokości nie przekraczającej miesięcznie kwoty 2.280 zł.
-
gosccc
iekuję serdecznie za odpowiedź. Nic jednak nie dostałam, żadnego pitu R :/ Ale skoro i tak nie ma to znaczenia przy wypełnianiu pitu 37 to spoko :)