Zmiana miejsca zamieszkania!

Anka24

Zmiana miejsca zamieszkania!

Post autor: Anka24 »

Witam, na picie z pracy mam stary adres zamieszkania, natomiast w urzedzie skarbowym mam nowe dane które odrazu po slubie zmienilam wypelniajac NIP 3. I teraz nie wiem czy wypelniajac pit wpisac nowe miejsce zamieszkania czy takie ktore mam na tym picie 11 nie chce miec pozniej problemow i nie wiem jak bedzie lepiej , prosze o rade.

iska

Re: Zmiana miejsca zamieszkania!

Post autor: iska »

ja uważam że jak najbardziej nowy adres !! Przecież złożyłaś nip-3 w us a do zakładu pracy podałas nowy adres przed otrzymaniem pit-11 ???

Anka24

Własnie nie podałam do pracy nowego miejsca zamieszkania dałam tylko nowe nazwisko zapomnialam zeby dac skserowany dowód bo u mnie wszystko odbywa sie przez poczte albo fax i wylecialo mi z głowy tazke to jest moje zaniedbanie... i teraz nie wiem... bo US moze sie jednak doczepic...no i nie wiem czy wpisywac tak jak mam na picie 11 czy moge sobie wpisac aktualne dane takie jak mam w US :(

mariuszd

Post autor: mariuszd »

Wpisujemy aktualne dane zgłoszone do US. Jeśli nie zostały one zgłoszone wcześniej do US należy razem z zeznaniem złożyć NIP-3. Jeżeli wpiszemyh inne dany niż zgłoszone do US (wcześniej lub na składaym równocześnie z zeznaniem NIP-3 zostaniemy wezwani, gdyż dane z zeznania nie potwierdzą się z zsystemem POLTAX funkcjonującym w US.

marbar

Post autor: marbar »

"natomiast w urzedzie skarbowym mam nowe dane które odrazu po slubie zmienilam wypelniajac NIP 3."

masz wszystko dobrze,
Tak również wypełnij zeznanie roczne

Anka24

Wielkie dzieki :) w takim razie tak zrobie pozdrawiam

iloncia83

Post autor: iloncia83 »

Mam podobną sytuację...
A co gdy pracodawca wysłał kopię pit 11 do nieaktualnego już US zamiast do tego co trzeba???

Anka24

Z tego co mi wiadomo to US przesle PIT do odpowiedniego aktualnego US,ale jesli sie myle to napewno dadza Ci znac ze masz sie zglosic i wyslac PIT tam gdzie trzeba.

Zablokowany