Drukowanie

Asia1306

Drukowanie

Post autor: Asia1306 »

Panie Marcinie, rozpuściliście nas z tak dobrymi Pitami, a ja jeszcze mam pytanie. Czy można wydrukować sam załącznik z PIT 0- zestawienie z ulgi rehabilitacyjnej na leki? Takie zestawienie całości z wyszczególnieniem miesięcy...

Bartek

Re: Drukowanie

Post autor: Bartek »

Chyba się nie da wprost,ale ja podpowiem inny sposób - Dajemy program PITy na pełny ekran, otwieramy tą tabelkę z miesiącami i kwotami, wciskamy jednocześnie prawy alt i klawisz printscreen (prtscr itp różnie na klawiaturze to opisują), następnie uruchamiamy na Paint'a dajemy edycja-wklej i już to mamy w wersji którą możemy obrabiać. Wycinamy sobie samą tą tabelkę (po diabła nam reszta którą widać) i możemy już ją zapisać/wydrukować/cokolwiek :)

Asia1306

Nie dało się, ale popracuję nad tym, czy nie muszę skopiować?. Przy naciśnięciu alt i PrtScn, nic się nie odznacza (nie podświetla). Zrobiłam tabelkę i przeniosłam poszczególne miesiące do Excela.

Bartek

Post autor: Bartek »

wciśnięcie alt+prinscreen powoduje skopiowanie zawartości widzianego ekranu do schowka,teraz wystarczy wkleić to do jakiegoś programu (wklejenie do excela też powinno spowodować,że wklei się to jako obrazek). Ale jak to ma być wydrukowane to chyba najlepiej wkleić do jakiegoś program do obróbki grafiki,wyodrębnić samą tabelkę i wydrukować :)

Asia1306

Skopiowało, ale razem z wszystkimi danymi w tej tabeli. Trzeba albo wyodrębnić tylko te co potrzebne, albo faktycznie poddać obróbce. Tabelka nie jest tak bardzo potrzebna, szukam wygody, którą Wy swoim profesjonalizmem zapewniacie. Tabelka podsumowująca np. leki, czy Internet daje jakby zamknięcie działu, dlatego robię to w Excelu lub innym. Pozdrawiam i dziękuję

Zablokowany