PROBLEM
-
EWELA
Re: PROBLEM
CZYLI JA MAM WPISAĆ DZIECKO W W ULDZE NA DZIECI I WPISAĆ JEDNO DZIECKO I OBLICZYĆ TYLKO TE MIESIĄCE A WIĘC OD LI[ACA DO GRUDNIA?? CZY MAM TO INACZEJ ZROBIĆ?? NIESETY NIE WIEM DOKŁADNIE JAK TO MA BYĆ BO ROBIĘ TO PIERWSZY RAZ... MOZE MNIE KTOŚ NAKIERUNKOWAĆ NA WŁAŚCIWĄ DROGĘ??
Korzystając w programu PITy 2009 (IPS) wystarczy w części E wpisać PESEL i zaznaczyć dla podatnika i małżonka kwadraty odpowiadające miesiącom od lipca. W poz.35 i 36 proszę zaznaczyć automatyczne obliczanie. Resztę zrobi program.
UWAGA! Kwota zostanie obliczona i może zostać przycięta do wielkości podatku. Jeśli nie będzie wcześniej wprowadzonych przychodów to do czasu ich wprowadzenia będzie 0.
UWAGA! Kwota zostanie obliczona i może zostać przycięta do wielkości podatku. Jeśli nie będzie wcześniej wprowadzonych przychodów to do czasu ich wprowadzenia będzie 0.
-
EWELA
DZIĘKUJĘ BARDZO. POMOC BARDZO SIĘ PRZYDAŁA. JEDNAK TEN PROGRAM JEST JAK ZŁOTO. MAM NADZIEJĘ ŻE WSZYSTKO DOBRZE POLICZYŁO. AHA I WYSZŁO MI ŻE NA MAŁŻONKA OBLICZYŁO ULGĘ A NA ŻONĘ NIE PONIEWAŻ ONA NIE MIAŁA ŻADNYCH PRZYCHODÓW I WYSZŁO 0,00 MAM NADZIEJĘ ŻE TO TAK MIAŁO BYĆ. JESZCZE RAZ DZIĘKUJĘ I POZDRAWIAM.
-
EWELA
JEDNAK ZNALAZŁO MI JESZCZE JEDEN BŁĄB. POZYCJA 32 W PIT/0. CO JA MAM TAM WPISAĆ. KURCZE NIE WIEM.
Poz.32 w PIT/O? Nic tam nie potrzeba wpisywać. Może jakaś "spacja" się wpisała przez pomyłkę?
-
EWELA
TEŻ MI SIĘ TAK WYDAJE ŻE NIC NIE TRZEBA ALE JEDNAK NIE CHCE MNIE PUŚCIĆ DO DRUKOWANIA BO PISZE ŻE POZYCJA 32 NIE ZOSTAŁA WYPEŁNIONA
-
EWELA
JUŻ JEST WSZYSTKO W PORZĄDKU . BARDZO DZIĘKUJĘ ZA POMOC. BARDZO ALE TO BARDZO SIĘ PRZYDAŁA. WIELKIE DZIĘKI I POZDRAWIAM
Poz.32 ale może na PIT-37 (nazwa gminy) ?
Wystarczy klikną myszką na komunikacie błędu a program ustawi edycję w polu, którego problem dotyczy.
Wystarczy klikną myszką na komunikacie błędu a program ustawi edycję w polu, którego problem dotyczy.