koszty

henryk

koszty

Post autor: henryk »

bratowa na pit11 w koszty ma wpisane 555,60 i nie bardzo mi to pasuje bo powinno być za 6miesięcy ( od lipca na macierzyńskim) i z dojazdem z innej miejscowości 139,06x6 tak mi się wydaje
proszę o pomoc bo w ich przypadku każda złotówka jest na wagę złota

przepraszam bardziej precyzyjnie
do 30.05. na macierzyńskim
potem zaległe urlopy
od lipca na wychowawczym
Ostatnio zmieniony 20 lut 2011, o 14:11 przez henryk, łącznie zmieniany 1 raz.

Wirus_

Re: koszty

Post autor: Wirus_ »

Pracodawcy nie zawsze podają właściwe KUP dla pracownika więc jeżeli dojeżdzała do poracy z innej miejscowości to sam musisz obliczyć i wpisać właściwą kwotę tak jak napisałeś wyżej.

Gość

Post autor: Gość »

Witam'
jak to jest z kosztami jeśli ktoś pracuje np. w firmie budowlanej, która ma siedziebę w tej samej miejscowości co mieszkam, ale faktyczne miejsce pracy jest już poza ta mijscowością ?

Bartek

Post autor: Bartek »

Z tego co wiem liczy się położenie (siedziba) zakładu pracy,a nie miejsce faktycznie wykonywanej pracy.

Wirus_

Post autor: Wirus_ »

A mnie sie wydaje, że na umowie jest rubryka: "Miehjsce wykonywania pracy" i ona się liczy przy KUP. Siedziba firmy może być nawet poza granicami

Gość

Post autor: Gość »

dzięki

a w przypadku rozliczenia małżonków, każdy z nich ma inny adres zameldowania i inny US
można ich rozliczyć razem ale do którego US składam ?

Bartek

Post autor: Bartek »

Wirus_ napisał(a) :
> A mnie sie wydaje, że na umowie jest rubryka: "Miehjsce wykonywania
> pracy" i ona się liczy przy KUP. Siedziba firmy może być nawet poza
> granicami

Zapis brzmi dokładnie tak :

"1.668 zł 72 gr (miesięcznie 139 zł 06 gr), w przypadku gdy miejsce stałego lub czasowego zamieszkania podatnika w roku podatkowym było położone poza miejscowością, w której ZNAJDUJE SIĘ ZAKŁAD PRACY, a podatnik nie uzyskiwał dodatku za rozłąkę lub nie otrzymywał zwrotu kosztów dojazdu (z wyjątkiem, gdy zwrócone koszty zostały zaliczone do przychodów podlegających opodatkowaniu),"

marbar

Post autor: marbar »

a w przypadku firmy budowlanej, często pracodawca zapewnia dowóz do miejsca wykonywania pracy

Zablokowany