Ulga na dziecko
-
Lukasz
Ulga na dziecko
Witam !!! chce odliczyć ulgę na dziecko, ale nie mogę jej wpisać, zaznaczam , że rozliczam się z zona
Re: Ulga na dziecko
Wypełniasz najpierw część E załącznika PIT-O wpisując PESEL a jeśli dziecko go nie ma to imię,nazwisko i datę urodzenia, jeżeli oboje macie prawo do ulgi przez cały rok to i przy podatniku i przy małżonku zaznaczasz kwadraty "cały rok", następnie klikasz w pole 35 i 36 PIT-0 i wybierasz kwadrat numer 1 (żeby automatycznie obliczył na podstawie części E)
-
Gość
Bartek napisał(a) :
> Wypełniasz najpierw część E załącznika PIT-O wpisując PESEL a jeśli dziecko
> go nie ma to imię,nazwisko i datę urodzenia, jeżeli oboje macie prawo do
> ulgi przez cały rok to i przy podatniku i przy małżonku zaznaczasz kwadraty
> "cały rok", następnie klikasz w pole 35 i 36 PIT-0 i wybierasz
> kwadrat numer 1 (żeby automatycznie obliczył na podstawie części E)
WPISUJĘ TAK JAK WYZEJ, ALE W PIT- O MAM SAME ZERA CHOĆ PROGRAM MI PODZIELIŁ KWOTE
> Wypełniasz najpierw część E załącznika PIT-O wpisując PESEL a jeśli dziecko
> go nie ma to imię,nazwisko i datę urodzenia, jeżeli oboje macie prawo do
> ulgi przez cały rok to i przy podatniku i przy małżonku zaznaczasz kwadraty
> "cały rok", następnie klikasz w pole 35 i 36 PIT-0 i wybierasz
> kwadrat numer 1 (żeby automatycznie obliczył na podstawie części E)
WPISUJĘ TAK JAK WYZEJ, ALE W PIT- O MAM SAME ZERA CHOĆ PROGRAM MI PODZIELIŁ KWOTE
A co masz w polach 109,110 i 111 PIT-37 ? A jeśli to PIT-36 to pola 175,176,177 ?
Może po prostu podatek (poz 109 lub 175) po odjęciu składek na ubezpieczenia zdrowotne (poz 110,111 lub 175 i 176) daje 0 ? Jak tak to po prostu nie ma od czego odliczyć ulgi...
U góry w programie masz też komunikaty o błędach itp może tam jest odpowiedź dlaczego jest 0 ?
Może po prostu podatek (poz 109 lub 175) po odjęciu składek na ubezpieczenia zdrowotne (poz 110,111 lub 175 i 176) daje 0 ? Jak tak to po prostu nie ma od czego odliczyć ulgi...
U góry w programie masz też komunikaty o błędach itp może tam jest odpowiedź dlaczego jest 0 ?