samotna matka
samotna matka
jestem matką samotnie wychowującą córkę (studentkę lat 18), której dochód z umowy zlecenia w roku 2010 wyniósł 3000. Mogę skorzystać możliwości rozliczenia sie jako samotny rodzic? i czy powinnam jej dochód umieścić na moim PI-cie
-
Gość
Re: samotna matka
można skorzystać z ulgi na dziecko oraz rozliczyć się jako samotnie wychowująca jeżeli dochód u córki nie przekroczył 3089 zł - czyli 2xtak
Pani nie umieszcza dochodów córki na swoim rozliczeniu- tylko córka mając skończone 18 lat musi się sama rozliczyć - ale to jest korzystne gdyż przy niewielkich dochodach umożliwi jej "odzyskanie" całości pobranego podatku.
Pani nie umieszcza dochodów córki na swoim rozliczeniu- tylko córka mając skończone 18 lat musi się sama rozliczyć - ale to jest korzystne gdyż przy niewielkich dochodach umożliwi jej "odzyskanie" całości pobranego podatku.
-
DANUTA
MAM PODOBNA SYTUACJE TLKO CORKA MA JESZCZXE RENTE RODZINNA WIEC GDZIE UMIESCIC RENTE? W MOIM CZY CORKI PICIE?
skoro córka jest pełnoletnia to musi się sama rozliczyć w PIT-37 z renty i zlecenia
-
Gość
czy mogę rozliczyć się jako samotna matka jeśli w listopadzie 2010r wyszłam za mąż.