Darowizny na cele krwiodawstwa

mat

Darowizny na cele krwiodawstwa

Post autor: mat »

W którym polu odlicza sie darowiznę na cele krwiodawstwa?

Bartek

Re: Darowizny na cele krwiodawstwa

Post autor: Bartek »

http://www.pit.pl/darowizny-krew/index.php

Załącznik PIT/O pozycja 13 lub 14 no i dane o obdarowanego w części D

arturo

Post autor: arturo »

Podepnę się pod już istniejący temat. Dzisiaj odebrałem zaświadczenia z RCKiK, na zaświadczeniu przeliczone litry na kwotę więc nic nie trzeba kombinować. Jest tam takie zdanie (...) oddał honorowo w ramach darowizny na rzecz Służby Zdrowia (...) Niby jasne ale upewnię się - w PIT 0 część D wpisuje się dane obdarowanego. Rozumiem, że wpisujemy dane Stacji Krwiodawstwa (wszystko jest w nagłówku zaświadczenia) Jeśli się mylę to proszę mnie wyprowadzić z błędu. Jeżeli trzeba jako obdarowanego wpisać Służba Zdrowia to będzie problem- brak adresu, a to dla "inteligentnego inaczej" urzędasa już będzie pewnie powód żebym odwiedził US.

PS. Korzystam z tego programu chyba od 2005r. (takie mam rozliczenia na kompie). W poprzednich latach program był super, ale forum to jeden wielki śmietnik. Każdy mógł pogrzebać i coś dla siebie znalazł, a jak się nie chciało w tym śmietniku grzebać to kolejni forumowicze dorzucali swoje problemy i powielali wątki które już były poruszane. Od tego roku forum można powiedzieć prawie profesjonalne. Jeśli jest profesjonalne to mój wątek nadawałby się do śmietnika (ha ha), ale takowy nie został utworzony. Dobrze byłoby żeby forumowicze chcieli troszkę pogrzebać. Przypuszczam że za tydzień, może dwa wszystkie możliwe odpowiedzi dotyczące rozliczeń będą już na tym forum.

Sorry za dyrdymały nie na temat.

Bartek

Post autor: Bartek »

arturo napisał(a) :
Niby jasne ale upewnię się - w PIT 0 część D
> wpisuje się dane obdarowanego. Rozumiem, że wpisujemy dane Stacji
> Krwiodawstwa (wszystko jest w nagłówku zaświadczenia)

Tak, wpisuje się dane stacji krwiodawstwa

> Dobrze byłoby żeby forumowicze chcieli troszkę pogrzebać. Przypuszczam że
> za tydzień, może dwa wszystkie możliwe odpowiedzi dotyczące rozliczeń będą
> już na tym forum.

Wiesz w sumie to z roku na rok przepisy aż tak się nie zmieniają i pewnie odpowiedzi na 99% pytań które zostaną zadane w tym roku dało by się znaleźć na forum poprzednich edycji :) Tylko ludziom się nie chce szukać - przecież prościej wysmarować 3 zdania niż poszperać :)

Zablokowany